От х:

Днес в x:

Читател: Пазарът в Любимец затапва 4 улици и църква. Кметът: не е вярно

    Неделният пазар в Любимец затапва 4 улици и движението по тях е невъзможно, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки от улиците „Странджа” и „Църковна”. Сергите са не само по тротоарите, но и по самото платно за движение, има и тълпа от хора, което прави преминаването на автомобили невъзможно, обясни той.

    „Ситуацията е такава всяка неделя и дори живеещите по блокираните улици не могат да си стигнат до домовете”, разказа гражданинът. Той добави, че на една от пазарските улици се намира и църквата „Света Богородица”, до която достъпът също е труден, та дори и невъзможен в някои моменти. „На пазара има и полицай, който очевидно не може да контролира пазарджиите и клиентите”, ядосва се още той.

    Кметът на община Любимец Анастас Анастасов припомни, че пазарът в града съществува от десетки години и е регламентиран с решение на Транспортна комисия. За тържището има и знак. Освен това той добави, че до този момент няма внесена жалба в общината, какъвто е реда за недоволства. Анастасов допълни, че никой не му се жалвал за подобен проблем. Въпреки това той направи бърз обход на района с колата си. Градоначалникът заяви, че на улица „Странджа” няма домове, а „Църковна” е достатъчно широка – 9 метра и проблем няма за преминаване с кола. В района на пазара имало точно 5 къщи и никой от обитателите в тях не са се оплаквали

    Единият вход за „Света Богородица” е по улица „Църковна”, а главният е към улица „Цар Калоян”, на която няма пазарски маси и движението за коли е свободно, каза отец Трифон.

    Читателят обаче е категоричен, че трябва да се направи по-строга организация за Неделния пазар.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аа
      ааа
      12 -4
      20:53, 28 май 2017
      аман от недоволни и тъпи хора
    • 2
      Ян
      Янко Янев
      2 -1
      13:50, 30 май 2017
      Едва ли един пазар пречи на местното население .Явно някой пришълец се опитва да унищожи единственото забавление на местните. Хората са го измислили . Не се опитвайте да съботирате нещо отдавна превърнало се в традиция за града. Стига сте мрънкали. Сега поне кмета ви оправи повечето улици. Може да минете по много други маршрути.
    Последни новини