От х:

Днес в x:

Оставка на кмета Добри Беливанов или шут за ГЕРБ?

Слухът за оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов броди като призрак из града повече от месец. За конфликта между ГЕРБ и градоначалника се заговори още в началото на годината, но нежеланието и от двете страни да обяснят причините остави тази война да витае само в здрачната зона на слуховете и клюките.

Но както се казва, няма дим без огън. Истината е, че в ГЕРБ Хасково са взели решение за сваляне на политическото доверие от кмета Добри Беливанов и за искане на оставката му. Това бе потвърдено от няколко достоверни източника. На събранието проведено преди седмица, са участвали селски кметове от ГЕРБ, общински съветници и членове на управителния съвет. Решението е било подкрепено почти единодушно, само с един глас против. По неофициална информация с исканата оставка на кмета на Хасково е бил запознат и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и той е подкрепил решението на местните си хора.

Декларацията за това трябваше да бъде оповестена на вчерашното заседание на Общинския съвет, но кметът внезапно излезе в болнични и това според източници от ГЕРБ е станало причина искането за оставката да не бъде оповестено. Така вчерашната сесия мина без изобщо да се повдигне тази тема. Впрочем тази декларация няма никаква правна стойност, а само политическа. Съветниците обаче с огромно мнозинство отхвърлиха няколко докладни от градоначалника, като обявиха в прав текст, че предложенията са незаконни. Вносителят отсъстваше, за да изложи аргументите си.

Какви са обвиненията на ГЕРБ срещу Добри Беливанов? Официалната им декларация така и не беше оповестена, но според наши източници градоначалникът е обвинен в лошо управление, неспособност да се справи с проблемите като зимното почистване, бездомните кучета. Освен това според местните хора на премиера Борисов кметът е позволил на задкулисни играчи да дърпат конците на управлението, като изграждат корупционни схеми. „Надминаха предишния кмет“, заявяват високопоставени членове на ГЕРБ. И добавят, че не могат да носят отговорност за подобно управление.

Каква е позицията на кмета Добри Беливанов? За съжаление, повече от месец той отбягва поисканото от Haskovo.net интервю. В телефонен разговор с репортер на медията той не отрича, че има конфликт с ГЕРБ, но отбягва подробностите и изглежда се надява, че недоразуменията ще се изгладят или ще утихнат някак от само себе си. И смята, че публикации по темата с оставката му само ще нагнетят излишно напрежение. Ние обратно, смятаме, че премълчаването на този конфликт, за който впрочем вече говори целият град, не само че нагнетява повече напрежение, но и поражда слухове и гротескни преувеличения.

Все пак, съдейки по действията на градоначалника, например с уволнението на секретаря на общината Биляна Димитрова, последвано само ден по-късно от отмяната му, изглежда Добри Беливанов се опитва да се дистанцира от ГЕРБ, като елиминира партийните назначения в администрацията. Не е тайна, че Биляна Димитрова е близка с областния лидер на партията Делян Добрев.

Припомняме, че още в първия ден на Беливанов като кмет Haskovo.net публикува материал със заглавие „Първият ден на Добри Беливанов като последния на Георги Иванов“. Повод за статията бе свалянето на баба Яга от стълба пред общината.

Очевидно не само първия, но и много от следващите дни на Добри Беливанов като кмет приличат на дните на Георги Иванов, който на втората година от първия си мандат скъса партийната си книжка от СДС и се обяви за независим.

Възможно ли е Добри Беливанов да се превърне във втори Георги Иванов, да стане независим и да сформира свое мнозинство в общинския съвет?

Опитът показва, че за да стане това, той трябва да изгради свои обръчи от фирми, от послушни съветници, които да възнаграждава – кой с парк, кой с обществена поръчка.

И за съжаление нещата изглеждат така – или партийните обръчи от фирми и назначения на доверени хора, или други, частни обръчи и съответните хора.

Ако трябва да перифразираме – колелото на корупцията се върти и ще продължава да се върти до пълната и окончателна победа на олигархията.

Иначе казано – хората се сменят, обръчите остават.

Според други източници пък повод за конфликтите е санирането и фирмите, които са избрани да ремонтират панелките. Там се изливат много милиони, а обществените скандали обикновено възникват като семейните – когато няма пари или когато има много пари.

Окопната война в Хасково обаче не може да продължава дълго. Има толкова много неща за вършене, а властимащите са се хванали за гушите и се занимават предимно със себе си. Чиновниците в общинската администрация например явно цял ден висят в Haskovo.net и буквално трошат редакционните телефони да вдигат скандали за един или друг читателски коментар по техен адрес.

Какво ще се случи оттук нататък? Кметът може все пак да подаде оставка и тогава на ГЕРБ ще се наложи да прави най-трудните си избори в Хасково.

Добри Беливанов може да бие шута на ГЕРБ и да се обяви за независим. Тогава пък ще се изправи пред много сериозни предизвикателства, лишен от подкрепата и в ОбС, и на национално ниво, на които се радваше досега. А имаме и примера с опозиционното мнозинство в един от предишните Общински съвети, когато нещата съвсем се забатачиха и почти всяко решение на Съвета влизаше в съда и там се точеше с месеци.

И в двата случая няма да има победител.

А сигурният губещ ще е Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (112)

  • 1
    Ха
    хасково
    38 -17
    08:16, 27 май 2017

    Явно целта е с ***м**** на управляват само ДПС,

    • Въ
      Вън
      99 -47
      10:25, 27 май 2017
      Този кмет и неговите слуги потопиха Хасково на дъното.
    • За
      ЗА КМЕТА
      89 -75
      11:53, 27 май 2017
      Няма по-добро положение от един добър и достоен кмет. Честен и почтен! Внимавайте да не хвърли оставквата! Какви са тези глупости с кучета и почистване, по тая логика Фандъкова отдавна да е вън от София.
    • Ни
      никой
      16 -2
      00:37, 28 май 2017
      а кой го избра
    • На
      Наблюдател
      8 0
      10:54, 31 май 2017
      Добрев да каже иска ли да източи 30 милиона ДДС с Теню Лилянов от саниране? И за това ли го нарита Бойко?
    • На
      Наблюдател
      11 -1
      11:21, 31 май 2017
      Деляне защо не си дадеш ти оставката а? Защо? Махай се крадец повече крадеш от Георги Иванов. Добрев оставка! Мислиш си, че като е тишина покрай теб и хората спят и нищо не знаят, айде махай се ти, остави човека да работи. Не ти ли стига, че Бойко те нарита и ти каза в Ефир че си ката жена и трябва да те защитава? Главния прокурор ти иска имунитета съдят те, нямаш ли достойнство?
  • 2
    Mn
    Mnenie
    195 -101
    08:19, 27 май 2017
    За година и половина Хасково се срина.По времето на Иванов колкото и да е оплюван града беше много по добре
  • 3
    Hh
    hh
    123 -61
    08:20, 27 май 2017
    вие си го избрахте дядката плешив
    • Vr
      Vrabtcev
      107 -33
      08:30, 27 май 2017
      Безумие! Заради града трябвя да се разберат. Кукловодите ще спечелят от този скандал. Каму са нужни избори само на Г.Иванов който ве спря да повтаря че ще се върне на бял кон. И тези му се вързаха....Това е начялота на края на ГЕРБ
    • Г.Иванов не можеше повече да остане кмет. Той разсипа града. Когото и да бяха издигнали ГЕРБ щеше да бъде избран. Просто стария кмет мина всякакви граници.
  • 4
    Ан
    антимишок
    134 -18
    08:25, 27 май 2017
    не е ли ясно-не можаха да разделят парите,бай добри естествено се оказа че не е послушкото който герб очакваха(тия хора като че ли вчера дойдоха в града и не знаят какво представлява тихия и скромен беливанов?!това че общината изобщо не се справя с изпълнението на задълженията си и че върна града ни поне 10 години назад е вярно но не е виновен само кмета а и заместниците му и някои от народните ни представители в нс!
    • Мн
      Мнение
      4 -8
      11:41, 30 май 2017
      Заместниците му работят ВЪПРЕКИ кмета. Мечтата му... Виж коментара
  • 5
    Ka
    kati
    105 -56
    08:29, 27 май 2017
    Началото на упадъка на Хасково е премахването на статуята на баба Яга. Голяма грешка, тепърва ще ви носи последици!
    • Ss
      ss
      26 -30
      19:37, 27 май 2017
      СЛАГАЙ СИ БАБИ ЯГИ В КЪЩИ КАПУТ СМАЧКАН Виж коментара
  • 6
    Ос
    Оставка
    84 -34
    08:45, 27 май 2017

    ********* , вземай си Д********, К*******, ********, Т***** и се махайте от Хасково! С любовните си авантюри съсипа всичко! На стари години стана за резил! А, кукловода ти ония нещастник **** ще видим , колко добър приятел ти е, като отново си НИКОЙ !

    • Ше
      Шефката
      17 -38
      09:29, 27 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 7
    Ха
    хаха
    137 -21
    08:48, 27 май 2017
    Слаб кмет. Слаб ГЕРБ, Слаба опозиция. Слаба демокрация. Слаба икономика, Всесилни държавни чиновници.
    • Отговорен за това е народа ни който търпи всичко и никога няма да се бори за своето бъдеще. Като не ти харесва не стой пред компютъра ами излез като румънците. Няма правосъдие в тази държава ! Как пък никой не го интересува че стария кмет никой не намери за какво да го осъди с тоя хотел пред очите на всички и с толкова далавери със земи- даже на църквата приватизира земята. Няма правосъдие - това е най страшното. Всеки управлява и не му пука -само краде! А народа показва че може да изтърпи всичко и не го интересува! Така че не псувайте ако обичате по форумите- вие не искате да си развалите рахата и да излезете навън разгневени! Явно не сте разгневени достатъчно и коментирате само колкото да се намирате на приказки!
  • 8
    Фи
    Фики
    93 -45
    09:15, 27 май 2017
    Скелета да си подава оставката и да си ходи..Беливанов какъв е този цирк на пъпа на центъра,чак до кенана мирише на кебапчета и цигания,хайде заминавай си,и без това съжалявам че гласувах за теб,видя се че от теб нищо не става,подай си оставката и си ходи,стига вече се излагай..!!
  • 9
    Je
    Jeronimo
    69 -13
    09:19, 27 май 2017
    Всеки народ си заслужава съдбата, а всеки град кмета , който го управлява.
  • 10
    Fa
    Falco
    146 -56
    09:25, 27 май 2017
    Първо. Кметът не е в болничен, а в платен отпуск. Явно на някои хора много им се иска да го изкарат болен.
    Второ. Оставка няма да има. Всеки средно интелигентен човек ще разбере, че целта на кмета е да постигне по - прозрачно управление, а това може да стане без зависимости.
    Трето. На общинските съветници не им стиска официално да си оттеглят доверието, защото така губят Хасково, което Хасково спечелиха благодарение на Кмета - личност, а не на партията. Големият печелещ ще е Хасково, управляван прозрачно. Големият губещ ще е ГЕРБ, благодарение на общинските си съветници и един депутат.
    • 00
      001
      39 -97
      10:41, 27 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Кв
      кв Лозенец
      93 -6
      12:28, 27 май 2017
      Kато е започнал с конкурсите да маха всички партийни и роднински назначения в общината и общинските предприятия,всички нямат образование което се изисква и необходимия стаж,като го направи това всеки ще му каже евала,а дано а ма надали.Дъртия е назначил 5 човека лично той ,всички други са от кол и въже в частна фирма и за чистачи няма да ги вземат това е истината.
    • На
      Наблюдател
      11 -1
      11:13, 31 май 2017
      Добрев да каже иска ли да източи 30 милиона ДДС с Теню и Гаргата от саниране? И за това ли го нарита Бойко? Ние изнемогваме той долния крадец дреме му за града да се угушат и това е. Добрев да си даде оставката!
  • 11
    На
    наблюдател
    107 -10
    09:38, 27 май 2017
    Кмете, не пускай повече в кметството онова мекере Тенчо Лилянов, защото всички говорят,че ти дърпа конците.
  • 12
    Mn
    Mnenie
    101 -27
    09:45, 27 май 2017
    Ако някой си мисли че Хасково го чака добро бъдеще жестоко се лъже.Не три ако искат и тринайсет завода да направят все тая.Няма кадърна работна ръка,има мързеливи младежи на които не им пука за нищо.Малкото интелигентни младежи напускат града и ние ще си се въртим в един затворен цикъл.Местни бизнесмени да следват своя интерес за сметка на целия град.Всички сме виновни и сме допринесли за тази жалка картинка.Колкото повече чета и слушам за кметове толкова повечеми се отщява.Цялата държава е в батака.В Хасково преди поне имаше ред беше чисто и приятно , от време на време изкачаше по някой паметник който внасяше колорит на града и привличаше някой друг турист.Хората в България разбраха за съществуването на Хасково.Сега сме тръгнали пак по пътя на мизерията.Нови избори и това е !!!
    • Ам
      ама някак много удобно
      82 -49
      09:49, 27 май 2017

      Помниш само хубавите неща,а?Аз помня и другите. Стария кмет никой не го иска, той си е за затвора. От тук нататък искаме по добро бъдеще за Хасково. Може би сбъркахме с *********, но искаме по добро бъдеще

  • 13
    Ки
    Кика
    95 -38
    09:49, 27 май 2017
    Всеки знае, че на предните избори хасковлий гласуваха против Г.И., а не за Д.Б.! Хората видяха алтернатива в партията ГЕРБ, а не в личността! Който и да беше на негово място щеше да победи.
  • 14
    Хх
    ххахаmmm
    77 -41
    09:53, 27 май 2017
    НАД 75 Е! Време е за пенсия! А всеки с интересите си. и Хасково . нет преди изборите ближеше **** на Дядо Добри, ама сега го напада яко... Иванов може да беше монопол, ама поне имаше ред и всеки си знаеше парчето от баницата! А тези са алчни и се скараха за поръчки... в същото време прибират в пазвите си и за града един ху... Предишният кмет може да краде, ама прави , а тези прекаляват. Сега като кучета ще се разпокъсат за кокала...
  • 15
    На
    наблюдател
    78 -17
    10:01, 27 май 2017
    В понеделник депутата идва в Хасково да се сдобрява с кмета. Да видим к`во ще стане, или ГЕРБ ще го духа.
    • Bl
      blabla
      41 -31
      10:19, 27 май 2017
      оставка, иначе ще продалжът да ни хвърлят пясък в очите
    • На
      На
      26 -5
      15:39, 27 май 2017
      Тука е от вчера мавърчето.
    • Ам
      аман
      17 -1
      22:49, 27 май 2017
      Да вземат да се държат прилично и да си спомнят за какво са на власт. Срамота да занимават всички с тръшканията си. Ама и лозунги и класации кой бил по-по-най, ама и чиновнически сапунки, ама и партийна мощ. Ще кажеш Монако задминахме по просперитет.
  • 16
    By
    bydlo
    46 -6
    10:03, 27 май 2017
    Дреме ми на мизерията, аз както съм си безправен така и ще продължа да бъда.
    Приличате на клошари обсъждащи снощния бал на аристокрацията.
    Огън да ги гори всичките и туйто.
  • 17
    Bl
    blabla
    38 -3
    10:06, 27 май 2017
    докога губещ ще е Хасково. трябва да си траем като кротки овчици!
  • 18
    Ге
    ГЕРБЕРИСТ
    122 -27
    10:28, 27 май 2017
    Тодор Кръшков, отново изпълнява политическа поръчка, но как да не е така, кагато кабеларката на Еском, Дарик "Радио" и Дарик нюз /Мария Георгиева/ са зависими , платени медии от Делян Добрев, а откъде са парите от корупционните, непрозрачни и опорочени обществени поръчки за Саниране, ОП" Региони в Растеж, Оградата с Турция и всички поръчки в Общината. Делянчо иска да продължава корупцията и само неговите фирми да се облагодетелствуват, да крадат нашите данъци. Поръчковата статия има за задача да петни името на Кмета, тъй като Добри иска да се освободи от некърните назначения/роднините на Делянчо - Алчния/ и да спре корупционните и непрозрачни схеми с публичен ресурс , защото той слага подписа за всички сделки и утре той ще носи финансовата и стопанска отговорност. Така, че смешни Гербери вие си повярвахте че сте спечелили местните избори, но изобщо не е така това беше негативният вот срещу кмета феодал Г. Иванов , нямаше алтернатива. Но сега няма шанс да спечелите избори още повече след арогантните и купени парламентарни избори, които ви поднесоха на тепсия служебното правителство! Добри горе главата, освободи се от тези назначения на ОХЛЮВА които създават зависимости и КОРУПЦИЯ и управлявай както знаеш, защото ГРОБ само петнят името ти !
    • Журналистиката е крайно неблагодарна работа. Всеки иска да ти диктува.Някои хора не се поддават на това и не им е лесно. Да имаш мнение различно от тези, които са на власт е много опасно в България. Много малко успяват да се задържат когато са срещу властта. А журналистите също са хора и някои от тях искат да са почтени. Не закачайте еском. Те са от тези дето гледат да си вършат почтено работата. И сигурно не им е лесно да издържат и телевия и сайт и да са обективни, но се стараят да са. По добре е да чуваме когато има проблеми и да реагираме.Или предпочитате да си живуркате спокойно и нищо да не притеснява живуркането ви?
    • Ин
      информиран
      13 -20
      15:23, 27 май 2017
      много си информиран бе брат. като си толкова ербап... Виж коментара
    • Ам
      аман
      4 -2
      23:03, 27 май 2017
      Тука нещо са ти объркани всичките причини и следствия. Разбирам, че в началото бе словото, но както го изкарваш не ще да е. И недей да трупаш една връз друга злободневните думички в произволни комбинации, само защото човека си е сложил името под материала. Факт е - кметът си мълчи, партията си мълчи, цял град говори. Е на някой му е професия да пише за това гнойно положение, а ти изскачаш да го лаеш. Не е хубаво така и никак не е майсторско с тези главни буквички. Следващия път ще взема да те рапортувам, че си нередност
  • 19
    Го
    гого
    49 -11
    10:48, 27 май 2017
    Много коментари и то пълни с много негативизъм!! Вижте истината е проста,този човек е издигнат от определени хора,които се снимаха с него в изборната нощ!! Сега същите тези трябва да обяснят открито на гражданите за създалите се проблеми!! Делян Добрев,сянката на кмета трябва да каже,по добре ли се управлява града и кой носи отговорност за това,ако ли НЕ!!! А тук коментарите,че ГЕРБ се провалили,не са точни,провалили са се хората,провалил се е стилът на управление!!! Бъдете сигурни,че този стил ще се запази която и партия да спечели изборите,защото това е марката на Българският преход!!!!
  • 20
    Ко
    Кочо
    90 -18
    10:58, 27 май 2017
    В цялата статия и форум само на едно място се споменава името на Малкия мавър и то с названието АЛЧНИЯ,а той е в основата на всички негативни неща които стават в града ни.Мавърът е злия гений на Хасково.Ако има някой който го харесва това са само тези които се хранят от шепите му или тези които печелят общински и държавни поръчки благодарение на него.Всички знаем кои са .Ако ги спомена ще има звездички.Така че не бай Добри ,а тъмнокожото човече няма място в града ни.
  • 21
    Мо
    МОКА
    43 -29
    11:07, 27 май 2017
    Ако питате мен, като гражданин на Хасково, макар че едва ли някой ще вземе мнението ми под внимание, моля те бай Добри подавай си оставката и да си ходим на нови избори, както си му е реда!!!
    • Ми
      МИлка
      31 -19
      13:39, 27 май 2017
      Ами Георги Иванов с конкурс ли назначаваше администрацията бъдете обективни
  • 22
    Ре
    Реалист
    30 -71
    11:27, 27 май 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 23
    Го
    Гост
    79 -35
    11:27, 27 май 2017
    Белванов е добър, опитен и честен човек! Смело напред, кмете! Малкия мавър схемата бърка кашите!
    • На
      Наблюдател
      2 -1
      10:52, 31 май 2017
      Добрев да каже иска ли да източи 30 милиона ДДС с Теню Лилянов от саниране?
  • 24
    Аа
    Ааам още една община
    63 -12
    11:28, 27 май 2017
    И на падналите от Марс вече е ясно, че бай Добри беше само първата степен на ракетата носител. Сега вече не е нужен и му искат оставката. Приятелството с ГЕРБ е като приятелството между тигър и козел, зависи кога ще огладнее тигърът. Дилянчо и компания не са тигри или термити, но вярвам, че имат поне техния апетит.
  • 25
    51
    514786
    32 -21
    11:39, 27 май 2017
    Всичко зависи от кадрите. От една страна има стари началници, неспособни да извършат положителни промени в своята сфера и стоят там за голяма пенсия. Успяват защото са с големи връзки. Така е открай време в Хасково и всичко се знае, защото градът ни не е толкова голям. Пълно е с непенсионирани пенсионери, които се държат за началническия стол като удавници за сламка. Угаждат на управниците, без значение кои са те. Такива като Наска от ОУО, която вместо отдавна да е пенсионирана защото отдавна навърши години, продължава да управлява там заради себе си. Селски вечеринки, облаги, екскурзии, награди. Всичко възможно взе тая алчна жена и не се насити. Държи я не само Колев, който я гледа в очите за всичко и се знае защо. Не дава път на младите и на техен гръб се кичи със слава. Слава, ама каква. За образованието такива кадри като нея са абсолютно вредни. И РУО и ГЕРБ се излагат с такива началници. От друга страна, като не се дава път на способните хора, се спира развитието на града. Поддържащите стария кмет - феодал не са малко, защото достатъчно са се облажили от това, което им е дал като възможности за обогатяване. Те буквално реват по форумите и се чудят как да оплюят и хубавите неща, дето се случват в града. Не може с обвързани кадри, които съзнателно пречат, главно заради себе си. Страшно е обграждането с алчни некадърници. Кадрите, кадрите, и пак кадрите са много важни. Не може чиновниците да провалят инициативите, като не си вършат съвестно и отговорно работата. ГЕРБ губят много, когато не се освобождават от безполезните хора. Младите можещи не са толкова малко. Просто трябва да имат възможност да се развият. Трябва да се дава път на онези, които не само имат идеи, но и могат да ги реализират в полза на гражданите. Промяната е възможна при наличие на желание и потенциал. Колкото и да не ни харесват някои личности, трябва да признаем, че в момента няма друга партия, освен ГЕРБ, която да е в състояние да свърши нещо съществено и смислено за Хасково. Трябва обаче сериозно да се замислят за кадрите и да направят необходимото, за да не загубят напълно доверието на гражданите.
  • 26
    Ан
    антимишок
    33 -4
    11:57, 27 май 2017
    настоятелно препоръчвам на журналистите от хасково нет да прегледат местната преса от периода когато сегашния ни кмет беше заместник-кмет!обзалагам се че ще откриете някоя и друга интригуваща ни публикация!
  • 27
    Ба
    байХ
    42 -2
    12:00, 27 май 2017
    Не смятам че ще я подаде. Всичко е само театър
    • Ба
      байХ
      23 -8
      12:47, 27 май 2017
      всичко е въпрос на желание, а в този случай и на достойнство
  • 28
    99
    9999
    17 -59
    12:29, 27 май 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 29
    Бе
    Без пари
    54 -10
    12:35, 27 май 2017
    Няма да я подаде защото не му позволяват да я даде. Жана Райкова вече се спаси излиза в за една година в неплатена и дядото я подписал питам се защо това момиче ще стои без пари цяла година. Или вече като кърлеж се е впила в някой друг нещастник. А на дядото не му дават да подаде оставка сивите му кардинали- сервитьорчето от лидо , жената на лидото и бай иван монолита.
    • Чи
      читател
      52 -6
      15:11, 27 май 2017
      Прав си, брат, това е реалната истина. Аз се питам обаче това чекне Жана нали се омъжи,тоз нейния мъж що не я озапти най-сетне. Не проби в дпс,прексъсти се и сега се е развилняла из герб и из общината,а онова зализано,гелосано и плешиво барманче с некаръдната си любовнаца заслужава обществен линч,нещастен далавераджия. Това гелче кво разбира от социални дейности,че все до областния и по телевизията го дават?Ама и дядото с къв акъл тръгнал с него далавери да прави,за сам човек пенсия и заплата не му ли стигат,срам и позор.
  • 30
    Ра
    разсъждения на глас
    43 -1
    13:17, 27 май 2017
    Ако Герб са прави и имат съмнения в злоупотреби трябва да ги кажат за да разберат хората защо са против Беливанов. Иначе излиза че го прикриват и това разваля техния имидж. По добре си кажете каквото имате да казвате. Ако пък Беливанов има основание, и той да каже каквото има да казва. Но от толкова време се шуми в града и се говори тайно и работата не е ясна. Нека да имат доблест и да си кажат защо се карат. Градът страда от това, всичко е спряло, нищо не се случва, губим време, а и без това нямаме.
  • 31
    Го
    Гост
    58 -17
    13:30, 27 май 2017
    Нямат нищо срещу кмета, само с недомлъвки и психоатаки искат да го откажат и да си правят далаверата.
  • 32
    Ня
    някой си
    59 -3
    13:47, 27 май 2017
    Първо, е бе стига с тая слугинска журналистика. Не криите имената на хората които коментираме. Това ли е демокрацията? Много сте прозрачни и слугински подхождате. Второ ако продължавате слугински да обслужвате финансовите си интереси няма да ви чета. Трето търсете причините за този конфликт, не само да го отразявате като следствие. Дайте ни инфо защо се е породил този скандал. Коя е причината - обществени поръчки, роднински зависимости, парични потоци .
    • Де
      де да знам
      25 0
      14:16, 27 май 2017
      Точно в 'десетката"...........q Ако причината е една, то тя е обединение от трите изброени.....
    • Не
      не
      19 -32
      14:21, 27 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 33
    Ми
    МИлка
    18 -75
    13:48, 27 май 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 34
    Ли
    Лично мнение
    26 -13
    13:52, 27 май 2017
    Всичко е хляб и зрелища! И все пак тези скандали са проблем за хората в гада, а защо се случват? Защото кмета е стара номенклатура. Защото му се иска той да бъде човека, за да гали егото си, не за да работи за града и хората.
  • 35
    Ня
    някой си
    37 -2
    14:15, 27 май 2017
    Само петдесетина коментара!!!!! Явно има притеснение и няма команда към троловете. Искам да вървиме към избори. Страх, голям страх, паника голяма паника. Така е когато някой тръгва към нещо без да анализира , че това нещо ще го смачка кото валяк домат. Чакам избори и огромно разместване на шахматната дъска. Така е когато някой не мисли с поне ход напред.Кой каквото е дробил ще си го руча.
  • 36
    Жа
    Жал ме е за бай Добри
    38 -7
    14:21, 27 май 2017
    Бай Добри,бай Добри,дойде време и ти да разбереш истината,па макари и късно.А сега можеш ли да се изправиш с цялото си достойнство и да работиш само както ти си знаеш,или мислиш че на стария кмет му беше лесно,не не още от сега ще ти кажа, въпрос на време е да станеш клиент на прокуратурата.По добре се свържи със стария кмет да ти даде съвети иначе срещу герб нямаш никакъв шанс.
    • Ст
      стария
      16 -23
      15:34, 27 май 2017
      свържи се с мене за да ти кажа къде колко и на ког... Виж коментара
  • 37
    Ер
    еро
    16 -21
    14:26, 27 май 2017
    На Асковлии ще приляга много една красива и засука... Виж коментара
  • 38
    Ст
    Столетник
    76 -15
    14:45, 27 май 2017
    И колко време ще му трябва още на ББ да разбере какво представлява любимеца му ДД? Нали той издигна този кмет? И го погна когато кмета поиска конкурс за кумата му. А ако кмета разкаже за всички далавери на ДД? Май трябва бързичко да се сдобрят. Интересно какво ще тръбят тогава Гербавите тролове
  • 39
    Ле
    лека му пръст
    18 -7
    15:30, 27 май 2017
    моля ви не споменавайте с лошо името на Жоро Христов - журналиста. Човека помогна на много хора. Имаше недостаъци, но не беше лош човек
  • 40
    Ла
    Лаврентий Павлович
    58 -3
    15:50, 27 май 2017
    "Кадрите решават всичко"го беше казал май товарищ Сталин.Но явно той не е откил топлата вода,защото без кадри не става.Но имам няколко въпроса:
    1.Вярно ли е,че кмета е ходил два пъти на среща с ББ по проблемите създавани в Хасково?
    2.Вярно ли е,че след тези срещи се очертава да се създаде ново мнозинство в хасковския парламент и конците се опъват от един бивш кмет?
    3.Вярно ли е,че ДД спешно привикал местните съветници и са си говорили на висок тон?
    4.Какво е участието на Тенчо Л.и компания в управлението на общината и печелените на общ.поръчки?
    5.И още куп въпроси с разграбването,което се е извършвало през последните 20г.
    Играта е една и съща само се сменят от време на време играчите,а някои са си несменяеми.
    Ние сме си виновни,защото ние ги избираме,а някои като Тенчо Л. например ги създаде ненаказуемия преход.От един измамник и сервитьор стигна до тук.Това е.
  • 41
    Го
    Гост
    24 -18
    15:58, 27 май 2017
    Дори и да я подаде. Кой ще дойде на негово место. Нито БСП , нито ДПС имат необходимите кадри. Кой ще доиде на негово място?
    • Bl
      blabla
      46 -8
      16:20, 27 май 2017
      То пък щото Вие от ГЕРБ ги имате "необходимите кадри"
    • Bl
      blabla
      20 -14
      16:39, 27 май 2017
      както казах по-горе:оставка, иначе ще продалжът да ни хвърлят пясък в очите
  • 42
    69
    691
    59 -24
    16:05, 27 май 2017
    Браво д.беливанов ти си пич,сега им разкажи играта на тези гладни гербери,изчисти се от обкръжението на д.д и им покажи ,кой е дедо.
    Дори и да те заплашват не се плаши те си отиват от власт хората са с теб и те подкрепят!
  • 43
    Ни
    Нина
    45 -20
    16:13, 27 май 2017
    Кмете, или подавай оставка, или махай приближените си, или всички граждани "минаваме в опозиция". Стига си въртял номера на стари години. То бива схеми, ама чак пък толкова. Града стана за смях с твоите изцепки. Кажи си решението най-накрая, не се крий!
  • 44
    Зв
    Звездован
    28 -10
    16:48, 27 май 2017
    Какво толкова лошо има в името на кмета или обръщенията към него, че всички ги заменяте със звездички? Ако напиша дъртият плешив самец, без да уточнявам кой е, пак ли ще го закриете?
  • 45
    Нк
    нкой си
    54 -5
    17:06, 27 май 2017
    Ивинете ми драга редакция, но гражданите имат много по-точна информация от вас. Вас ви шубе да пишете истината. Шубе ви да не секнат договирете с които се издържате, ако нарушите интересите на хората, които ви плащат за да ви има. Е кво, мислите , че хората това не го знаят? Пуснете имената на хората които четателите хвалят или критикуват, така както правя стотици други медий. Иначе вие се определяте като изключително зависима медия, която повярвайте ми не е симпатична на хората. Определено към тоз момент сте дефинирани като най- най- ама много най слугинажна медия.
  • 46
    Чи
    читател
    32 -11
    17:40, 27 май 2017
    С публикация на Хасково нет от 22.01.2016 и заглавие "Икономист пое образованието в община Хасково", в коментара си Жоро Гела пише: "Предупреждавам всички,че това е първия и последен коментар тук.Мнението ми за тези,които изливат помия скрити зад никове или псевдоним е всеизвестно.Лицата от женски пол,за да седнат да пишат по това време,значи няма какво друго да правят с ръцете или устата си.Лицата от “мъжки” пол обуват бикините на бившата си жена,която си е тръгнала заради това че вместо да е в спалнята с нея ,”той” пише коментари. Това е най-деликатния ми начин на изразяване и започна ли в друг стил,вече е късно за този срещу мен.
    Наистина съм Георги Георгиев а Светла е моя съпруга.Нямам намерение да изброявам качествата и на гореописаната измет.Затова казвам: лицата от женски пол да хванат или лапнат нещо или да отидат в кабинета и ,за да и го кажат лично. В което се съмнявам,тъй като тя е висока топка. На лицата от “мъжки” пол: Искам да се пробвате да я обидите още веднъж и ще усетите как вече е късно за извинение,тъй като говорът ще ви е труден.Мога да се добера за двадесет минути до всеки айпи адрес и да намеря всеки потре*ител.Правил съм го и не е заплаха.Така че свалете бикините и ако имате нещо против съпругата ми елате и ми го кажете на МЕН.Много лесно мога да бъда намерен.Или спрете! В противен случай ще ви размажа подред и бъдете сигурни,така ще го направя,че ще сте виновни вие а аз ще съм невредим. Предупредих ви!" Е на този човек се довериха и кмета и ГЕРБ,на това здраве му кажете!
    • Мм
      ммдааа
      11 -2
      12:06, 28 май 2017
      Да, този е точно такъв! Високомерно същество с тарикатлъшки наклонности и много ниско ниво на морал! Само дето го използват за черната работа в ГЕРБ. За нея им трябва точно такова същество - без съвест и ценности.
  • 47
    Ха
    Хаха
    11 -22
    17:41, 27 май 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 48
    Чи
    читател
    31 -2
    17:48, 27 май 2017
    Звездован,не читателите заменят фамилията на кмета,прякора на гелосания Жоро и името на великата руса финансистка, а от редакцията са дали забрана,което е много некоректно и е пълна ценцура. Ако искаме нещо да съобщим на кмета,как да се обърнем към него,след като е забранено изписването на името му?! Забрана трябва да има само върху цинични и обидни думи,не върху истината!
    • No
      Nosyrche
      24 -3
      17:59, 27 май 2017
      Явно не си дочел статията, заменили са ги заради мрънкалата които искат де не си виждат имената в коментарите. Което си е чиста цензура за това сме на ниво Африка.
  • 49
    Го
    гошката
    52 -6
    18:19, 27 май 2017
    БОРИСОВ , ако държиш на Партията нареди да анализират загубите на ГЕРБ в Хасково,в Свиленгррад, Тополовград, Симеоновгард и ще разбереш как роднински , икономически, тъпунгерски интереси ебават мамата на Партията ти. Не се чуди защо губиш в тези общини, а послушай анализаторите ,кво ще ти докладват за крадливите ти и посредстени лидери и ги омахай немедлено, вкарай ги у затворо, за да те има там следващите години. Н а хората им писна от "негоседаемостта" на тези тъпунтери,среблелюбци и наркомани.
  • 50
    Ст
    Стига с тая помия
    29 -23
    18:53, 27 май 2017
    И защо всички виждате само лошото, което даже повечето само от клюките сте го разбрали, пък не ви засяга толкова лично... аз пък съм доволен, че вече не ме проверяват за задължения към общината за всеки един документ, служителите от Граото не са скрити вече зад гишета, обслужването е любезно и не те разхождат по цялата община за една такса...а преди и на директорката им отеделно се обясняваше и само в парични знаци ставаха нещата.Сегашната им шефка е любезна жена и гледа да помага доколкото може, и то безплатно. Май тя и Драгомир Колев са единствените попадения на гербаджиите
    • Ко
      Ком
      23 -37
      19:06, 27 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Яс
      Ясно
      20 -5
      11:51, 28 май 2017
      Ейййй, ами всичко хубаво като е лично и самосиндикално дело на Св.Биляна Хасковска, давайте да я слагаме за кмет, без избори, без нищо :)))) Тия гербаджии много си повярваха, като минат през нови избори и си мислят, че ще възкръснат като Феникс от пепелта, като трите им правителства..и после,все същите **** Имате си спечелен мандат, вземете да си натискате парцалите и да работите за града, че при нови избори не се знае, я камилата, я камиларя,.,
  • 51
    Ро
    Рос
    64 -15
    20:03, 27 май 2017
    браво Д.Д. Мавъра успя за краткото си кадруване да уреди възможно най некадърните си роднини и бизнес познати и да доведе ГЕРБ до крах. Хвала на тоз внедрен в герб ,,християнин,,!
  • 52
    Ке
    Кенанския Маймун
    11 -5
    20:33, 27 май 2017
    На Хасково му трябва дебеловрат Паша :)))
  • 53
    Ре
    резил
    42 -4
    20:39, 27 май 2017
    На БАРДАК обърнахте града и общината!
    • Го
      Гост
      28 -6
      21:31, 27 май 2017
      А, бардак! А едни зетьове, дето ги направиха на снахи и направиха документален филм с тях? Оставете общината, проблема е другаде.
  • 54
    Въ
    Въпрос
    33 -5
    20:57, 27 май 2017
    Има ли кой да управлява "влака" или се носим по течението? Според мен след тази статия кмета трябва да излезе с ясна позиция какво се случва.
    • Ма
      малеиии
      10 -6
      07:45, 28 май 2017
      Молете се да не излезне с ясна позисия
  • 55
    Пе
    Пешо
    19 -8
    21:11, 27 май 2017
    Само така, продължавайте да ни информирате. Ситуацията не може да остане такава. Все някой трябва нещо да каже. Добре че сте вие. Мерси
  • 56
    Го
    Гост
    47 -19
    21:27, 27 май 2017
    Позицията на кмета е ясна! Това, че малкия мавър го клати на гърба на гражданите е абсурд! Вола рие на гърба му пада. Какво да каже кмета, че го калят и клеветят ли. Всички знаем, че е честен и добър, за това го избрахме.
  • 57
    Ка
    Каменов
    33 -16
    21:56, 27 май 2017
    Хасково продължава да пътува и се превърна на село.

    Града ни остана без вода, наводненията не спират, бездомните кучета хапят децата ни, не се изградиха нови заводи и фирми,

    ОСТАВКА ОСТАВКА
  • 58
    Га
    гаргата даниел
    59 -13
    22:44, 27 май 2017
    Гласят станислав дечев областния каймаканин за кмет ,а той е тъпо но послушно ,крадливо,простовато момченце известно сред циганското население на Хасково,верен слуга на силния на деня .
  • 59
    Ми
    Мима_1495915471
    52 -9
    23:04, 27 май 2017
    Ама станислав не става за кмет бе.
    Остава и това да стане.Герб няма повече шанс в хасково.
  • 60
    Ке
    Кенанския Маймун
    13 -11
    00:16, 28 май 2017
    Сега ми светна
    СТАТИЯ В ХАСКОВО НЕТ (БЪЛГАРИЯ);
    Мигрантите у нас само в София-град, Хасково и Сливен
    ....
    Затова искат Турските Агенти от Герб да махнат Кмета бай Добри
    ... И сетне празните села по Ивайловград яе ги населят с талибани :))
  • 61
    Ци
    цирк дьо хасковей
    30 -6
    00:38, 28 май 2017
    май някой готви подарък за червените другари , от простотиите на герб май друг ще извлече девидента !!
    сега спорна работа е тази оставка ,гледах сесията онзи ден и всички тези избранници .видимо никак не им се разделя с власта.
    герб си има едно наум ,че с видните си представители ,не е особено долюбван в този град и излюзията с протестният вот и гласовете от него..въобще не са им в кърпа вързани.
    червените баби са на поста си..и при едно гласуване ,като се има предвид активноста на всички хасковлии .може леля ви корнелка да умре от кеф.
    такива ти мисли ми се въртят в главата....
  • 62
    Лу
    Луцифер
    16 -2
    10:17, 28 май 2017
    След като всичко е казано и сторено,казаното е повече от стореното!Ако сте сигурни,че Ви е ясно всичко,което става,значи сте безнадеждно объркани!Всяко ново начинание минава през следните етапи:ентусиазъм,усложнение,разочарование,търсене на виновните,наказване на невинните,и награждаване на онези,които нищо не са свършили!Ако изборите променяха нещо,щяха да ги обяват за незаконни!И не зазабравяйте:Честен политик е онзи,който,след като го подкупят,си остава подкупен!
  • 63
    Be
    Bella
    8 -6
    20:02, 28 май 2017
    Ако този кмет беше махнал Насето от *********** при толкова сигнали евалла щях да му кажа. Не пожела да се заеме с действия. А трябват дейни хора да решават проблемите. За това са сигналите - да се вземат мерки. Пенсионерите да дадат път на по-млади и много по дейни хора.
  • 64
    Ка
    Капчо
    15 -9
    08:03, 29 май 2017
    Най-голямата му грешка бе че остави БСП членове в общината трябваше да ги измете всичките.
    • Ба
      байХ
      13 -13
      09:51, 29 май 2017
      Споко, като се върне ГИ, ще измете и ГЕРБ и БСП от общината
    • Бе
      БеСеПар
      9 -7
      13:36, 29 май 2017
      Говориш глупости. Вие от ГЕРБ изметохте всички от общината, и назначихте само ВАШИ кадри.Не прехвърляйте горещият картоф към нас. Каквото сте си надробили, сърбайте си го.
    • Jh
      JHB
      3 -2
      11:57, 30 май 2017
      Ами как да ги измете. И той е от червеното котило. Беше от комунистическото бзнс по време на тодор живков. Комунистите- в сибир! Виновници за ниските ни заплати са само те! В другите членки на ЕС, заплатите са огромни, но там няма комунисти и русофили, които все още да са във властта.
  • 65
    Ha
    hahaha
    18 -5
    10:01, 29 май 2017
    ха стария кмет искаше рушвет от тоя дето продава царевица на центъра да му отчитал половината хахха - какъв хаир искате от тоя, върнете го града ще е чист с малоумни паметници, ама утре верно ще ни се наложи да пасем кравите на всички! защото тоя алчен *** няма да даде никой бизнес да просъществува на територията без да му се кихне - и това ако не е феодализъм...
    • Ба
      байХ
      20 -2
      10:12, 29 май 2017
      а сега защото БИЗНЕСЪТ стой на опашка пред общината за да инвестира в Хасково
    • Ko
      kovo
      7 -4
      15:22, 29 май 2017
      Абсолютно си прав! Но не бий чугунените им глави, защото колкото ги биеш, по-силно дрънчат! Троловете на Узунджовеца търсят от къде могат "да откъртят" за да са на хранилка. Обаче сигурно и хранилката се бе свила, защото Беливанов го "матира" с 3:1.
  • 66
    Ил
    Илияна
    23 -9
    13:45, 29 май 2017
    Най-правилното и точно решение на Беливанов е да обяви конкурси за всички длъжности и по този начин да сформира екип с който да работи без да е под натиск на партийните протежета!Законът е на негова страна и ако е достатъчно търпелив и устойчив ще им разкаже играта на некадърните мижитурки назначени по партиен признак и да интригантстват и доносничат!Дръж се Добри,честните граждани те подкрепят!
  • 67
    Фг
    фгфгф
    5 -1
    14:17, 29 май 2017
    Амааа, Голям Балама, къде е в тази весела история, ааа...? Къде?
  • 68
    Bl
    blabla
    6 -1
    13:04, 30 май 2017
    и накрая всичко ще се окаже един ГОЛЯМ кьорфишек
  • 69
    90
    90
    4 -7
    16:26, 30 май 2017
    Децата ще те съдят след години ,кмете,иди си .
  • 70
    Bl
    blabla
    0 0
    21:44, 30 май 2017
    ха-ха-ха-ха
  • 71
    На
    нАБЛЮДАТЕЛ И СЛУШАТЕЛ
    3 0
    14:57, 4 юни 2017
    Това което пише илияна е най, най правилното!!! Сега целият град знае, че навсякъде са назначени само с връзки най-некадърните,без никакъв ценз, който да отговаря за длъжността им. Точно това в момента отвращава хората-липсата на справедливост. Дръж се кмете,честните граждани те подкрепят!!!!!!!!!
Последни новини