От х:

Днес в x:

Задържаният за обира на Пощата Красен Кънчев поиска свобода, съдът не даде

Единият от задържаните за обира на Пощата в Хасково Красен Кънчев по прякор Красивия поиска да излезе на свобода. Той беше подал молба до Окръжен съд Хасково с искане за изменение на мярката си от „задържане под стража“ в домашен арест или парична гаранция“. За това пледира и адвокатът му Антон Попов. Юристът изтъкна няколко причини за освобождаване на клиента му – вече 7 пълни месеца не се извършват процесуално-следствени действия, няма основания да се смята, че обвиняемият ще се укрие и извърши друго престъпление, а и според него обвинението се крепи главно на косвени доказателства.

Прокурорът по делото Дарина Славова пък заяви, че събраните до момента доказателства във времето са се превърнали от косвени в категорични. Освен това според държавния обвинител не е отпаднала вероятността Красен да се укрие, ако мярката му за неотклонение бъде променена. Тя добави, че към това дело са приобщени още две – за кражба на пари и за неизпълнение на полицейски разпореждания.

След оттегляне за съвещание съдия Господинка Пейчев отказа да освободи Красивия и да му промени мярката за неотклонение. Престъплението е извършено с особена дързост, грабежът е с изключително висока стойност, а и срокът на задържане на обвиняемия не е неразумен, бяха едни от мотивите на магистрата.

Решението й подлежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив.

Дръзкият обир на Пощата в Хасково беше извършен в първите часове на 8 юни миналата година. Тогава бяха задигнати близо 2 млн. лева. Близо 4 месеца по-късно освен Красен от търновското село Присово зад решетките попаднаха още трима души - шампионите по мотокрос Кадир Масар – Катката от Хасково, Антон Найденов от Асеновград и Тихомир Мавродиев от Димитровград. Те бяха освободени срещу парична гаранция от 5000 лева по различно време.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини