От х:

Днес в x:

Няма ваксина срещу рак на маточната шийка, има много пари

През последните дни се води активна кампания, наречена "10 минути само за мен", обявена като профилактика на рака на маточната шийка. Линкът, поставен в текстовете, води към реклама на ваксината срещу човешкия папилома вирус (HPV), която напълно осъзнато се представя като такава срещу рак на шийката на матката. Човешкият папилома вирус и ракът на шийката на матката обаче са две различни неща. Това е първата умишлена заблуда. Втората е, че ваксината предпазва от този вид рак.

Ако има ваксина, за която дори защитниците на имунизациите да имат своите сериозни съмнения, това е именно тази. В интервю за Actualno.com доц. Иван Диков от Първа АГ "Света София" обясни: "Това е ваксина срещу човешкия папилома вирус (ЧПВ), а не точно срещу рака на маточната шийка... мисля, че избързаха с нейното фантастично действие. Това беше един търговски трик. Трябва да минат години, за да се види дали има ефект. Самият човешки папилома вирус не винаги води до рак на маточната шийка. Но винаги, когато има карцином, фигурира и той. Така че наличието на ЧПВ не значи карцином. Всеки от нас ще има ЧПВ, всеки от нас по няколко пъти се заразява и се самоизлекува. Не е толкова черен дяволът…"

У нас ваксинацията се прилага с препаратите Gardasil и Cervarix. Важно е да се знае и че това е генно-инженерна ваксина.

В началото на годината българските здравни власти приеха план за Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка 2017 – 2020 г., с което ваксината срещу човешкия папилома вирус става профилактична. Разпространяваната информация за нея обаче е абсолютно едностранчива. В никой от официалните материали не се съобщава за нежелани странични реакции.

Едно от последните проучвания, направено през 2017 година, описва случай на рак на маточната шийка при напълно ваксинирана жена (3 дози) с ваксина срещу човешки папилома вирус (ЧПВ). В случая е изолиран именно серотип 16 на ЧПВ, който се съдържа във ваксината и уж би трябвало тя да предпази. В същото проучване се коментират и други случаи на заболели жени. Освен това нееднократно е коментирана и връзката между тази ваксина и автоимунните заболявания.

Западните медии често публикуват истории на пострадали и осакатени жени от въпросната ваксина. През 2015 година The Independent коментира проблема в своя статия, като привежда данни, от които се вижда съществената разлика в нежеланите реакции между останалите видове ваксини и тази срещу човешкия папилома вирус.
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    маиката на маймуньти
    1 -1
    10:49, 1 юни 2017
    статията е добра ,четете я внимателно и не ваксинирайте децата си ,с ..боклуци ваксините разстройват имунната система иии.... след години започват диагнозите -синдром на еди какво си ,и тнт...-на никой не му пука точно за здравето на вашето дете- пазете здравето на децата си това е най-големия капитал всичко останало е ала-бала

Още новини

Последни новини