От х:

Днес в x:

До 150 лв. глоби за строители без каски на обектите

    От 100 до 150 лева персонална санкция за всеки строител в Хасковска област, хванат на скелето при проверка без каска, е разпоредил шефът на Областната инспекция по труда Петър Андреев. Той посочи, че до крутата мярка се стига след като инспекторите от контролиращата служба често се натъквали на ситуации, в които наетите по строежите не са на работното си място в безопасен вид, според изискванията. В същото време от проверките на работодателите им за това  дали осигуряват необходимото за безопасността, става ясно, че на обектите, които в момента са предимно част от  санирането по държавната програма, има във фургоните безопасно облекло, включително и каски. Изводите на Инспекцията по труда са, че работниците самоволно не спазват разпорежданията за носенето на обезопасителните средства.

    Петър Андреев съобщи още, че хората му работят усилено по осигуряването на неизплатени възнаграждения от 2014 година в региона. Дълговете към работниците са за общата сума от 420 000 лв. Най-големият длъжник е строителна фирма. Направен е график, според който забавените с години работни заплати трябва да бъдат изплатени до края на 2017 година. От 2015 до април месец на настоящата година, няма регистриран случаи в местната инспекция по труда на неразплатени заплати, поясни още Петър Андреев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Dx
      dxoe oe
      15 0
      14:35, 25 май 2017
      Бля бля. Аз в момента ги виждам през прозореца без каски.чиновника е странно животно. Никой не може да го накара да работи
    • 2
      Ха
      Хахй
      9 -2
      16:54, 25 май 2017
      Елате да видите 10ти блок в Орфей - нито каски,нито предпазна мрежа и шефа им се хвали,че нямало кой да ги глоби ...
    • 3
      Сп
      спас
      7 0
      17:45, 25 май 2017
      Абе Петко на някои строители наистина не са им необходими каски поради простата причина че ГЛАВИТЕ им са ТОЛКОВА ДЕБЕЛИ че ИЗДЪРЖАТ и на БОМБЕН УДАР защо такива хора ги тормозите
    • 4
      По
      Порчо
      4 -1
      20:58, 25 май 2017
      Сетихте се! Ама как сега ще вземете от пая на гербаджии за каски, обувки и работно облекло? Както преди години апапите на фирмите на кмета нареждаха плочки по джапанки и голи до кръста.
    Последни новини