От х:

Днес в x:

Изтекоха ключови доказателства за атентата в Манчестър, Мей иска Тръмп да спре това

Изтекоха детайлни снимки от разследването на атентата в Манчестър. Те бяха публикувани от американския в. "New York Times" и предизвикаха изключително острата реакция на британското правителство. Случилото се ще повиши напрежението между САЩ и Великобритания, защото подозренията за източника на информацията падат върху американски официални лица. Днес премиерът Тереза Мей ще поиска от американския президент Доналд Тръмп да спре това, пишат "Гардиън" и Би Би Си.

Става въпрос за почти всички съдебни доказателства, събрани от британската полиция на място, уточнява "Гардиън".

Снимките показват това, което е останало от бомбата, детонатора и от нещо, което вероятно е било раница. Разследването стигна дотам, че да може да пресъздаде детайли от атентата, включително да стигне до извода, че убиецът - Салман Абеди, е държал малък детонатор в лявата си ръка.

Последните разкрития дойдоха часове, след като вътрешният министър Амбър Руд изрази раздразнението си от САЩ и заяви, че се надява това изтичане да спре.

Тереза Мей ще се конфронтира с Тръмп заради изтичането на доказателства на срещата на НАТО в Брюксел, пише Би Би Си.

От британските служби бяха силно разгневени след публикуването от американския вестник на снимките на частите от сложно направената бомба, защото се опасяват, че това може да усложни и удължи разследването за атентата, при който бяха убити 22 души и над 60 бяха ранени.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини