От х:

Днес в x:

21 награди в конкурс за пожари, наводнения и тероризъм

    21 награди бяха раздадени на победителите от Областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ в Младежки център в Хасково. Призове получиха участниците, разпределени в 3 възрастови групи – от 7 до 10 г, от 11 до 13 г. и от 14 до 18 г.

    Призьори в категорията на „деца и ученици от всички общообразователни училища“ са Димитър Колев от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, Виктория Бамбалова от любимешкото СУ „Желязко Терпешев“ и Веселин Панев от ОУ „Васил Левски“ в димитровградското село Ябълково.

    Победители в категория „ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“ са Адриан Трачев от ОП „ДМЦ“-Димитровград, Виктория Атанасова от сдружение „Академия за таланти“ в Бригадирския град и Гергана Янкова от ОП „ДМЦ“.

    В категория „деца от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“ първите места заеха Александър Георгиев и Петър Георгиев от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, и Божидар Андреев от свиленградското ПУИ „Стефан Василев“.

    Талантливите малки художници в творбите са рисували бедствия - пожари, наводнения, спасители, катастрофи, земна стихия, тероризъм и други.

    В конкурса, организиран от Регионалното управление на образованието и противопожарната служба в Хасково, бяха изпратени общо 97 творби. Рисунките на участниците са оценявани от жури с председател инж. Любомир Василев и трима членове, учители по изобразително изкуство – Пламен Маринов, Камелия Кехайова и Цветомира Генева. Отличените творби ще бъдат изпратени за участие в националния конкурс в София, който ще се проведе през октомври.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Hd
      hdhsh
      0 -1
      12:11, 23 май 2017
      Ама а
    • 2
      Pe
      pepi
      1 0
      18:52, 23 май 2017
      тая....... павлитова е много лоша

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини