От х:

Днес в x:

Обвиниха първомайците, замесени в случая с потопените в язовир фалшиви пари

Окръжна прокуратура-Пловдив съобщи, че внася в съда обвинителен акт спрямо Атанас Ничев на 42 г., и Румен Янков, на 49 г., за това, че са съучастници, които са държали подправени парични значи и заготовки и материали за фалшифициране на банкноти.

Атанас   е предаден на съд и по други три обвинения - за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, без надлежно разрешение и за  държане на ловна пушка и боеприпаси, като не е взел необходимите мерки за сигурност.

Двамата обвиняеми живеели в съседство в гр. Първомай, познавали се от много години. Атанас съобщил на Румен, че в гаража си в Първомай държи запечатани кашони, оставени там от трети човек, който все още не е установн. Двамата  отворили кашоните и установили, че в тях има листове, върху които са отпечатани купюри на банкноти с номинал по 500 евро – по шест броя на лист.

На 26 октомври 2016 г. Румен Янков. казал на съседа си, че негов познат проявявал интерес към фалшивите банкноти, тъй като имал пазар за продажбата им. На 27 октомври 2016 г. Атанас натоварил в лекия си автомобил,  кашоните, съдържащи листове с отпечатаните върху тях  купюри на банкноти по 500 евро – общо 3 941 броя, както и 1 116 броя неистински банкноти. В таванското помещение на къщата си в с. Татарево, обвиняемият Атанас скрил полиетиленов чувал с още 405 листа-заготовки за изготвяне на фалшиви пари.  Двамата се договорили да се срещнат в местността „Сухата чешма" край с. Татарево, за да предадат от разпечатаните пари и заготовки. Понеже сделката не се осъществила, двамата обвиняеми отишли  до язовир „Мечка", в землището на с. Новаково, и още същия ден ги изхвърлили във водата.

 На 31 октомври 2017 г. служители на МВР и водолази извадили от водите на язовира пет чувала, съдържащи всичко това.Вещите били мокри, заради което се наложило изсушаването им в сградата на отдел „Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив.

        Общата номинална стойност на купюрите, отпечатани върху приобщените по делото 4 346 броя листа - заготовки за изработка на неистински банкноти е 13 038 000 евро, а общата номинална стойност на неистинските банкноти възлиза на 558 000 евро.

При извършено претърсване в жилището на обвиняемия  били намерени и иззети и 3 204 грама марихуана на обща стойност 19 224 лева. В друг имот, ползван от него, в с. Татарево, полицаите иззели огнестрелни оръжия и боеприпаси – ловни пушки, ловни карабини, ловни автомата, цеви и боеприпаси. На същия ден е установено, че обвиняемият Атанас държал в лекия автомобил „Мицубиши" и ловна пушка и боеприпаси, без да е взел необходимите мерки за сигурност.

Разпитани в хода на досъдебното производство, двамата обвиняеми са се признали за виновни за извършването на деянията.  Първото заседание по делото е насрочено в Окръжен съд-Пловдив през юни.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ер
    Ер Ген Че
    2 0
    20:57, 23 май 2017
    Жадността погубва тариката
Последни новини