От х:

Днес в x:

HAVASI - Daisy's Secret (видео)

Хаваши е много известен съвременен унгарски композитор и пианист виртуоз, лектор на Глобалната конференция на TED , музикален новатор и полифонична личност. В неговите съвсем различни музикални проекти той включва композиции за симфоничен оркестър, рок барабани и пиано.

HAVASI, както изписва артистичното си име, е бил дете-гений, започнал да свири на 4 годишна възраст, на 21 години вече е преподавател в консерваторията. Способността на Хаваши привлича широка немузикантска аудитория става очевидна и ЕМИ му предлаgа петгодишен ексклузивен договор за запис веднага след завършването му. Художествените възгледи на звукозаписната компания не съответстват на дългосрочните му амбиции като композитор, но Хаваши по-късно черпи от комуникационния си опит, придобит през този период, за популяризиране на собствената му музика. В деня, в който договорът му изтича, Хаваши регистрира собствена звукозаписна компания, за да създаде музикалния свят, който винаги е искал.

За него се знае, че е поклонник на азиатската култура и бойни изкуства, която практикува от години. Всъщност Хаваши има специална връзка с Китай. Дядо му е живял години в Китай  като представител на унгарска компания. Като инженер пътувал из страната и говорел китайски език. По-късно майката на Хаваши се преселва в Китай, а семейството живеело в Унгарското посолство в Пекин. Тази близка връзка с екзотичната страна, започнала в ранна възраст, продължава за 42-годишния днес музикант в проектите му през годините.

Неговата мистична и мелодична "Daisy's Secret" сега има нов видеоклип, който той публикува в канала си:

Music@Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини