От х:

Днес в x:

Община от Хасковско сред 17 кандидати за Етикета за иновации и добро управление към СЕ

Димитровград е една от 17-те общини в страната, които кандидатстват за получаване на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа в Четвъртата процедура по присъждането на приза.

Банско, Бяла Слатина, Вълчи дол, Габрово, Горна Оряховица, Девня,  Добрич, Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище, са останалите кандидатки.

Етикетът удостоверява, че общината е приела и прилага в дейността си 12-те принципа на добро демократично управление, заложени в Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на СЕ. Чрез него се гарантира, че управлението в дадена община отговаря на определени европейски изисквания за качество на предоставяните административни услуги.  

Предстои кандидатурите да бъдат оценени от независими експерти. Ще бъде проведено и анкетно проучване по прилагане на 12-те принципа за добро демократично управление в общините, които са декларирали участие в процедурата по етикитирането.

Комисията ще приеме решение за присъждане на Етикета пред септември.

Димитровград беше сред 18-те български общини,  удостоени с престижната награда на Съвета на Европа за 2016 година. 

Официалната церемония по награждаването на отличените с Етикета общини  ще се състои през месец октомври, уточняват от МРРБ.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини