От х:

Днес в x:

Предсказанията на Бил Гейтс от 1999 г.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс винаги е гледал далеч напред във бъдещето, като някои от прогнозите му са изненадващо точни.

През 1999 г. Гейтс пише книгата "Бизнес със скоростта на мисълта". В нея Гейтс прави 15 прогнози за бъдещето на индустрията и както блогърът Маркус Кирджонен посочва, те са "зловещо далновидни", въпреки че за времето си са се смятали за доста дръзки.

Ето и прогнозите на милиардера:

1. "Автоматизирани услуги за сравнение на цените от различни търговци". Иначе казано, огромното разнообразие от сайтове, които улесняват потребителите да сравняват цените от множество онлайн магазини едновременно.

2. "Хората ще носят малки устройства, чрез които ще могат да са в постоянна връзка с хората и с бизнеса си. Чрез тези устройства ще може да се четат новини, да се проверява информация за резервирания им самолетен билет и какво ли още не".

3. "Хората ще могат да плащат сметките си и да комуникират с лекарите си по интернет".

4. "Ще се разработят своеобразни лични асистенти. Те ще се свързват с устройствата ви по умен начин и ще им позволяват да обменят информация. Вие пък ще получавате уведомления на вашето устройство. Например когато сте в магазина, ще може да му кажете какво искате да сготвите за вечеря и то ще ви каже какво да купите според наличното в хладилника. Освен това всички устройства автоматично ще се нагаждат според графика ви".

5. "Постоянният видео мониторинг на домовете ще стане популярен и хората ще разчитат на тях, за да виждат какво се случва в дома им докато ги няма".

6. "Лични уебсайтове, които помагат на комуникацията с приятели и роднини ще са много популярни".

7. "Софтуер, който знае кога ще пътувате към дадено място и ще ви предлага различни събития, промоции и оферти, които да резервирате, когато отидете".

8. "Платформи, които позволяват да дискутирате с много хора спортното събитие, което гледате по телевизията".

9. "Устройства с умни реклами. Те ще знаят навиците и вкусовете ви и ще ви предлагат подходящи реклами".

10. "Телевизионните предавания ще имат препратки към свързани с тях интернет страници и съдържание, което допълва гледаното в момента".

11. "Жителите на градове и държави ще могат да дискутират в интернет важни промени в градската среда, градоустройството, политиката и ежедневието".

12. "Онлайн обществата ще се влияят не от местоположението на хората, а от интересите им".

13. "Мениджърите на проекти ще могат да намират, сформират и ръководят екип благодарение на интернет".

14. "Хора, които търсят работа, ще могат да намират такава по интернет като заявяват интересите си, нуждите си и уменията си".

15. "Компаниите ще могат да предлагат оферти за изпълнение на дадена работа. Това ще бъде ефикасно и за двете страни, защото ще могат да намират качествено изпълнение на работа, с която по принцип не са запознати и ще създават условия за по-големи и амбициозни проекти в бъдеще".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини