От х:

Днес в x:

ГДБОП проверява бензиностанции в Пловдив и Хасково

В хода на извършени специализирани проверки на шест обекта за търговия с енергийни продукти на територията на областите Пловдив и Хасково органите на ред установили редица нарушения от различно естество.

При проверката на две бензиностанции, разположени на територията на град Харманли, полицаите открили допълнително монтирани устройства. Според експерти откритите електронни блокове служели както за прикриване на реалните количества доставяни горива, така и за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция.

При проверката на друг обект е установена продажба на некачествен бензин А-95. Бензиностанцията е запечатана от Метрологичната агенция и е наложена принудителна административна мярка "забрана за разпространение на гориво в търговската мрежа".

Допълнителни контролни мерки са предприети и към данъчен склад, доставчик на некачественото гориво, както и към петролна база в град Пловдив, която е затворена поради липса на нивомерна система.

За различните законови нарушения са съставени 4 протокола за задължително предписание и 9 акта за установени административни нарушения. Събрани са около 11 000 лева данъчни задължения. По случая с допълнително монтираните електронни блокове в обект в Хармнали е образувано досъдебно производство.

Проверките на обектите продължават.  Те се извършват от Междуведомственият център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини