От Майстор Пекар:

Днес в пекарната:
  • Млечни бухчички.
  • Бял хляб “Городской Батон” с масло и мляко. 
  • Пълнозърнест хляб с прясно смляно брашно от Лимец. 
  • Багети със синьо сирене. 
  • Хляб с маслинова паста. 
  • Багети с бяло саламурено сирене. 
  • Пици.

7 °C

Холера взе жертви в столицата на Кения

Холера е убила двама души в столицата на Кения тази седмица. Други петима са получили лечение в болница. Това съобщи представител на здравните власти в провинция Найроби, цитиран от "Ройтерс".

Заболяването с диария, което се пренася с вода и храна, заразени с човешки фекалии, може да убие в рамките на часове, ако не бъде лекувано с интравенозни течности и антибиотици.

"Има около 7 случая. Петима от тях отишли на сватба в Карен и са приети в болница в Найроби. Двама от тях дошли от района Вихига...имаме информация, че са починали", заяви зам.-директорът по здравеопазването в щата, имайки предвид регион в Западна Кения.

Жертвите са част от по-голяма група от около 400 гости, които присъствали на сватба в квартал на Найроби. Храната била осигурена от фирма за кетъринг.

Здравният служител не може да потвърди какъв е източникът на замърсяването. Той уточни, че се взимат проби от приготвилите храната, за да се види какъв е източникът на замърсяване.

Последната епидемия от холера бе през март миналата година. Тогава починаха най-малко 216 души, а 13 000 бяха хоспитализирани в страната.

Според Световната здравна организация, Кения е преживяла няколко вълни на епидемии от 1971 година. Върховете са през март-април, юни и октомври-ноември.

Холерата е пандемия в Найроби, продължава да се появява и в по-голямата част от времето веднага след сушата, когато вали, обикновено има спорадични случаи. В последните седмици проливни дъждове валяха в много части на страната, след сушата - заради малкото валежи през октомври и ноември.

Източник: news.bg

Хороскоп за 23.02.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини