От х:

Днес в x:

По традиция, кметът Мелемов изрази признателността си към учителите ветерани в навечерието на 24 май

Изображение 1 от 2

    Кметът Николай Мелемов покани за поредна година  в община Смолян учителите –ветерани в навечерието на 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, за да изрази признателността си към тях. „ Скъпи учители, поздравявам ви от мое име и от името на община Смолян. Всеки от нас пази в съзнанието си любимите учители, защото сте ни дали път в живота. Нашето общество има дълг към вас, защото мисията ви е много важна – формирате капитала и бъдещето на нашата нация. Желая ви много години занапред здраве и живот. Да се радвате на признанието и любовта на поколенията”, каза в приветствието си към образователните дейци градоначалникът.  Мелемов изпълни обещанието си,  че това тържество ще го направи традиционно и за втора поредна година в навечерието на 24 май  кани учителите –ветерани.

    От името на клуба на учителите ветерани Елена Сариева произнесе прочувствено слово за 24 май. Тя  благодари на Мелемов за уважението и признателността към тях. „ Благодарим Ви, че ни връщате в нашето време и цените приноса ни  за издигане на българската просвета и утвърждаване делото на Светите братя Кирил и Методий. И днес ние се вълнуваме от проблемите на българското образование, защото учителят е духовно извисен човек. Пожелаваме Ви здраве, сили и енергия, за да превърнете Смолян в още по-добро място за живеене. Специални благодарности и към госпожа Венера Аръчкова, която откликва също на нашите идеи”,  каза още Сариева в словото си. Учителите –ветерани поздрави и общинската съветничка Мария Семерджиева, която е и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности, образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта в Общинския съвет.     

    Специално за учителите ветерани, талантите от ОДК-Смолян и ДГ „Зорница” изнесоха празнична програма. След това Мелемов покани образователните дейци на чаша вино в 247 зала на община Смолян.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини