Комплекс Райски кът

1713 зрелостници в Хасковско на матура днес, 430 следят за преписвачи

430 квестори от всички 13 500 в страната ще следят за реда на днешния зрелостен изпит по български език и литература в Хасково. Матурата по БЕЛ се провежда на 19-ти май и започва в осем часа.

Изпитът се провежда в 19 училища в Хасковска област. Учениците, които са заявили участието си в задължителното препитване, са 1713, информира шефът на Регионалното управление на образованието Красимира Джисова.

Квесторите ще са по двама в изпитна зала, а освен това ще има и двама в коридорите, както и на входа на училището.

При провеждане на държавните зрелостни изпити имат право да присъстват като наблюдатели и до трима представители на родителите на ученици от училището, в което има изпит.

За матурата по български език и литература за цялата страна са предвидени общо 4049 камери, като няма зала където да не е осигурено видеонаблюдение, уточняват от образователното министерство. През тази година новост за ДЗИ е, че има 20 мониторингови центъра в цялата страна. Общо 50 представители на МОН и регионалните управления на образованието ще наблюдават изпита в реално време, като могат да сменят училища и зали.  Създадени са и мобилни групи със специализирано високотехнологично оборудване, които да наблюдават процеса. Нова мярка за сигурност са и модулите на матурите.

Красимира Славова


Хороскоп за 25.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини