От х:

Днес в x:

Десетки таланти на сцената за четвъртвековния юбилей на Театралната школа на Младежкия

    Десетки млади таланти ще се качат тази вечер на сцената в Младежкия център, за да отбележат 25-тата годишнина от съществуването на Театралната школа. Младежкият театрален форум е създаден през 1992 година от симеоновградчанката Румяна Георгиева и се ръководи от нея през половинвековното си съществуване. Първоначално в трупата започват работа шест деца, а нахъсаната им учителка споделя за първите стъпки: Исках да експериментирам, да дам на децата нещо ново и да работим не по познатия и утъпкан начин, а да правим чист и искрен театър. Затова и през годините, като метод за избора на пиесите, които ще се поставят, ръководителката на школата е наложила общото обсъждане на заглавията. Наред със световната класиката обаче, най-честите заглавия, играни от младите актьори са тези на българските драматурзи-както на класиците, така и на новото поколение, като Елин Рахнев и Лора Лазар. Трупата е носител на много награди от участията си в световни и родни фестивали.

    Габриела от пети клас, Нели от шести клас и Йоана от седми клас в училище“ Христо Смирненски“, са част от настоящата театрална трупа.

    Освен на театралната сцена на Младежкия Нели Делева вече има опит и от малкия екран. Участвала е български сериали, с малка роля в „Откраднат живот“ и като статист в „Столичани повече“. И трите споделят, че работата в Школата им е помогнала за по-лекото общуване в срещите им с хората, направила ги е по-отворени към света.

    Трите момичета са започнали по различно време, но тази вечер са обединени от общата цел-да представят по най-бляскавия начин театралната Школа, заедно с останалите участници.

    Тази вечер спектакълът ще включва откъси от различни пиеси, а поканата от Театралната школа за 18.30 ч. е към всички приятели и любители на сценичното изкуство.

    Очаквайте и интервю с Румяна Георгиева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      1234_1495184666
      0 -1
      12:04, 19 май 2017
      Абе тази баба Румяна да си ходи в къщи ,какво прави толкоз години наред едно и също,ама нали лижи задника на Жанетчето, излага Мпадежкия център.Хайде пенсио в къщи.Вън.
    Последни новини