От х:

Днес в x:

Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт за жестокото убийство на Милена в Куртово Конаре

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Илиян Рангелов за жестокото убийството на приятелката му Милена Динова. Драмата се разигра в края на миналата година в пловдивското село Куртово Конаре.

28-годишният Илиян и 26-годишната Милена са били в близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015-та двамата заминали за четири месеца в Гърция, където се установили при майката на момичето. Младият мъж не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си, която работела. Когато се прибрали в България, двамата заживели в Куртово Конаре. Милена започнала работа във фирма в Ново село, а той в Пловдив. Двамата се сгодили през май, като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Случвало се обаче и да се карат, основно заради ревност и битови проблеми. През 2016-та конфликтите започнали да зачестяват. Ревността на Илиян се засилвала, заради което постепенно отношенията им се влошили. Повод за скандал той намерил дори в един от коментарите под нейна снимка във Фейсбук.

На 28 декември Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл на заведение в Куртово Конаре. Пил вино и се прибрал около 22:30 часа. Милена била вкъщи, почивала си в спалнята, тъй като я чакала нощна смяна. Той отишъл при нея и между двамата отново възникнал конфликт. Младата жена започнала да се стяга за работа. Излизайки от стаята, тя казала на Илиян, че той ще остане сам. Междувременно колеги й позвънили по телефона, за да я вземат за работа с автомобил. Илиян станал от леглото, минал през кухнята, взел нож с черна дръжка/острие 14,5 см, с ширина 2,2 см./, и тръгнал след момичето. На около 20 метра след къщата я настигнал. Хванал я за дясното рамо, завъртял я рязко към себе си и замахнал силно с ножа. Пробол Милена в областта на лявата половина на гръдния кош. От острата кръгозагуба тя е починала на място. Илиян се прибрал, заключил входната врата на двора, измил ножа, прибрал го и си легнал. Колегите на 26-годишната жена я открили мъртва на улицата и се обадили на тел. 112.

Малко по-късно Илиян е задържан от полицията и е дал обяснения за случилото се. В момента се намира в затвора в Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини