30 °C

Уволниха секретаря на общината Биляна Димитрова, докладвала за нередности

Кметът Добри Беливанов уволни днес секретаря на община Хасково Биляна Димитрова. Заповедта за прекратяване на договора й е връчена днес и е в сила от утре. На Биляна Димитрова ще се изплатят неползваните дни отпуск, както и обезщетение за неспазено предизвестие, пише в заповедта на градоначалника.

Потърсен за коментар, кметът каза само „Обявяваме конкурс“ и затвори телефона.

Също по телефона вече бившият секретар на общината Биляна Димитрова заяви за Haskovo.net, че според нея причина за уволнението й е доклад, който е представила на кмета Добри Беливанов преди десетина дни. В него тя уведомявала градоначалника за нередности в общинската администрация, извършвани от финансовия контрольор Жана Райкова.

Биляна Димитрова не навлезе в подробности за какви нарушения точно става дума, каза само, че можем да изискаме доклада по закона за достъп до обществена информация. Срокът за отговор на такова искане обаче е 14 дни.

Биляна Димитрова допълни, че има подкрепата и е работила добре с общинските съветници от ГЕРБ, със селските кметове, както и с колегите си в администрацията.

От свои информирани източници Haskovo.net научи, че във въпросната докладна записка секретарят на общината информира кмета, че от началото на 2017 година достъпът й до електронната система за контрол над разходите в общината е спрян от финансовия контрольор. В същата система се води и регистър на сключените договори. В задълженията на секретаря на общината е да контролира разходите в неговите ресори, а без достъп до тази информация това е невъзможно.  

Тодор Кръшков


153 Коментара

Хороскоп за 26.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини