От х:

Днес в x:

Отчет: Тролеите и паякът на загуба, Синята зона на печалба

От основната си дейност – транспортната, общинската фирма “Тролейбусен транспрот” инкасира загуби от 62 хиляди лева през 2016 година. Това става ясно от представения от дружеството отчет пред общината. Също на загуба - 21 000 лева, са работили през миналата година репатриращите автомобили, така наречените паяци. Печалбата от Синята зона обаче компенсира тези загуби. От платеното паркиране през миналата година фирмата отчита печалба от около 93 хиляди лева, при 90 бона на плюс предходната 2015-а.

Така общият финансов резултат след данъците е положителен – 9 000 лева печалба.

Отчетите на общинските дружества ще бъдат обсъдени и гласувани на сесията на ОбС в петък следващата седмица. Освен “Тролейбусен транспорт” съветниците ще приемат и отчетите на “Обреден дом” - печалба от 1000 лв., ДКЦ-1 – печалба от 7 700 лв., Центъра за психично здраве – 2 000 лева печалба, тубдиспансера – печалба от 17 000 лв., Онкоболницата – загуба от 30 хиляди лева. Причина за загубата на последното дружество е оборудване на собствена клинична лаборатория със заем от банка, обясняват в отчета от болницата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ив
    Иван
    18 0
    16:39, 18 май 2017
    Няма как тролеите да са на печалба, Аз колко време търсих маршрута им и нищо. Липсва информация за тях !
  • 2
    Йо
    Йоан
    4 -2
    17:02, 18 май 2017
    тролеи.хасково.бг
  • 3
    12
    123
    20 -3
    18:26, 18 май 2017
    Решението е уволнение на директора на тролеите и тогава ще се види,че и паяците ще излезнат на печалба!При толкова неправилно паркирали коли да е на загуба,няма никакво смислено обяснение,освен некадърен директор!Кмета да го преназначи да ходи пеша и да слага глоби на неправилно паркиралите...
  • 4
    11
    112
    9 -2
    20:18, 18 май 2017
    стига с тези паяци предпочитам да ме глобят с фиш отколкото да ми чупят колата и да ходя да си я търся на другия край на Хасково.Нали важното е да те глобят за да те превъзпитат.
  • 5
    Ко
    кодакан тузлудерски
    8 -1
    20:59, 18 май 2017
    Съгласен съм със 123 че е излишно това ТУПУРКАНЕ с паяка напред назад но все пак трябва да го има Вчера някакъв СЕЛЯНИН бе спрял пред гаража ми въпреки сигнатурата че се ползва денонощно Свирках питъх съседи и околните никой не го познава трябваше 3 часа да чакам ГОВЕДОТО да дойде и отмести ВЪШЛИВАТА кола Ето в такива случаи паяка е необходим
  • 6
    Ха
    Хасковлията
    5 0
    12:27, 19 май 2017
    Общината, сама си прави живота сложен.Общинска полиция,да излезе от кафенетата,да правят проверки на копърките,и за един месец,тролеите ще са на печалба.А за тази цел, трябва наистина сериозен дитектор,на общинскито предприятие. Но, както всички знаем,той е човек на някой, и дори да фалира дружеството, ще го преназначат за директор на друго ДЪРЖАНО дружество. Ако е на баща му,повярвайте ми, ще е супер печелившо.
  • 7
    12
    123
    5 0
    14:35, 19 май 2017
    Щом е на загуба сменя се Директора, явно не се контролира достатъчно.
    Защо не са на загуба паркингите и таксита например, защото са частници и има ефикасен контрол.
    За тролеите има работа, но определени таксита им вземат клиентите, защото общинска полиция не си гледа работата.
    Друг проблем е, че по спирките няма информация за разсписанието им.
    За паяците бол работа има, да щъкат напред назад да видим на загуба ли ще са.
    Тротоарите уж за пешеходци са, пък автомобили по тях, само дето няма кой да следи за реда и да глобява.
  • 8
    .лисан
    4 0
    14:44, 19 май 2017
    Ако махнете "паяците" и глобявате за неправилно паркиране, може спокойно да пуснете тролеите без пари! Защо ви са "паяци", минете по "Раковски" , по Кърджалийска, до съда и на много други места и ще съберете пари за 10 паяка, защото той вдига една кола, а са спряли 10 ...
    Другият вариант е да направите всяко местенце в "синя зона" Все пак ходенето е много полезно!
  • 9
    Зе
    Зевзек
    2 0
    16:11, 19 май 2017
    В цял свят паяците са супер печеливша дейност,освен в нашата родна България.Ще ви дам само един пример от Ню Йорк,защото имам преки наблюдения от там.Така наречения "паяк"там се обслужва от само едно лице-пътен полицай.Той ти пише първо глобата за неправилно паркиране,която е в размер на $125,след това ти вдига колата и я откарва на паркинг на полицията.Когато отидеш да си вземеш колата те чака нова изненада.Освен глобата,трябва да си платиш и разходката с"паяка" в размер на $175.Ако нямаш кеш,плащаш с кредитна карта.Ако нямаш и кредитна карта,пазят ти колата 6 (шест) месеца.След този срок,номерата на колата се свалят и тя заминава на търг(от тези дето гледате по дискавъри).За Америка има две сигурни неща.Едното е,че всички умират,а другото е,че ще си платиш.Простичка система,но работи безотказно.Така,че моят съвет е,сменяйте шефа на паяците.Ако не можете него,сменяйте кмета.
Последни новини