21 °C

Комплекс Райски кът

Google представи новата си услуга за намиране на работа (видео)

Google представи платформата си за търсене на работа Google for Jobs. Тя използва машинно обучение (machine learning, ML) за по-добра съпоставка на качествата и търсенията на кандидата за работа. Новата услуга Google for Jobs бе разкрита по време на годишната среща на компанията I/O 2017.

Замяната на HR служители с роботи не е нова идея, даже вече е реализирана на практика.

"Първото, което правят хората, когато търсят работа, е да прверят с Google" казва главният му изпълнителен директор Сундар Пичаи.

Той допълва, че търсенето на работа е „многостранен проблем“ - в САЩ например, работодателите страдат от постоянен недостиг на талант, а търсещите работа, от своя страна, често изпускат подходящи за тях позиции.

Търсещите работа ще могат да намерят подходяща за тях позиция, като да прецизират търсенето си по широк спектър от критерии, директно в търсачката. След това ще трябва да се свържат директно с работодателя или агенцията, която предлага желаната от тях позиция.

Включването на ML алгоритми позволява търсачката да се учи от търсенето и успешните реализации. Така с времето предлаганите резултати от търсенето ще бъдат оптимизирани.

Google for Jobs ще стартира в следващите седмици в САЩ, а по-късно и в други региони в света.


Хороскоп за 22.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини