30 °C

Майката и жената на Зомба поискаха 500 000 лева кръвнина от обвинените за убийството му

Общо 500 000 лева кръвнина поискаха роднините на убития в края на август 2016 година Людмил Банев от подсъдимите за смъртта му Веселин Радев и Ивайло Митев. Това стана днес още в началото на първото заседание по процеса в Хасковския окръжен съд.

Жената на убития - Светлана Костова предяви граждански иск от по 150 000 лева и от двамата подсъдими. По-голямата част от сумата – 200 000 лева са за обезщетение за малолетното им дете. Майката на убития - Славка Банева пък поиска по 100 000 лева от Веселин и Ивайло.

Четиримата адвокати на подсъдимите настояха гражданските искове да бъдат отхвърлени. След оттегляне за съвещание председателят на 5-членния състав съдия Стратимир Димитров прие предявената кръвнина за разглеждане по време на процеса.

В днешното заседание бяха призовани общо 14 свидетели, но четирима от тях не се явиха. Всички те и към настоящия момент описват кървавата свада от лятото на миналата година. В нощта на 27-ми срещу 28-ми Веселин и Ивайло излезли заедно на заведение. Двамата решили да се саморазправят с Людмил по прякор Зомба и да му покажат, че не е недосегаем, гласи обвинителния акт. Малко по-късно Веселин отправил заплахи към Зомба със смс-си и обаждания, че ще го убие публично. 27-годишният мъж взел нож, а 30-годишният му приятел се въоръжил с полицейска палка. След кореспонденцията Веселин и Людмил се разбрали да се видят и да се разберат като мъже. Срещна ли се на улица „Васил Друмев“, в близост до театъра. Слизайки от колата Веселин пробол жертвата в бедрото и в гърдите, а Ивайло го ударил с палката в ръката и главата, след което побегнали. На кървавата драма се натъкнал свидетелят Добри Господинов, който подал сигнал на спешния тел. 112. При идването на линейката 35-годишният хасковлия издъхнал. Според аутопсията смъртта е настъпила за минути в следствие на силен кръвоизлив от прерязани магистрални артерии, заяви в съдебната зала прокурорът Николай Гугушев.

Малко по-късно двамата младежи бяха задържани, а сега са изправени пред съда. Утре процесът продължава с разпит на вещи лица.

Haskovo.net


14 Коментара

Хороскоп за 26.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини