От х:

Днес в x:

Внимание! В ход е нова масирана хакерска атака

В ход е нова хакерска атака от голям мащаб, която може да е засегнала стотици хиляди компютри по света, съобщава Франс прес, като се позова на експерти по киберсигурността.

След нападението с вируса изнудвач WannaCry в петък, експертите от американската фирма за киберсигурност Proofpoint са открили нова кибератака, наподобяваща предходната.

Експертите са нарекли вируса, който я причинява, Adylkuzz. Той се възползва от уязвимост в операционната система Windows, която компанията твърди, че е коригирала, каза Никола Годие, експерт по киберсигурността.

"Все още не знаем мащабите на щетите, но стотици хиляди компютри може да са били заразени", заяви Робърт Холмс, вицепрезидент на американската фирма за киберсигурност. Той определи новата атака като много по-мащабна от тази с WannaCry.

Заразените компютри започват да работят по-бавно. Те превеждат без знанието на своите потребители суми, еквивалентни на няколко хиляди долара, до криптирани адреси. Преводите са осъществявани в криптовалутата Монеро, която е подобна на биткойн, съобщава БТА.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини