От х:

Днес в x:

На бала не забравяйте да се усмихвате

Да си абитуриент е е преди всичко трепетното очакване на деня на бала, но понеже нищо не е съвършено, понякога това е свързано с малки неудобства. Редица хора се опитват да улеснят избора на тоалети, аксесоари, прически. Изписват се страници с това какво е модерно, кое е добре за един млад човек и как да скрие един или друг дефект.

Дни преди баловете тези съвети вече са излишни.

Балната вечер е една от най-важните в живота на всяко момиче и към всяка красива рокля, прекрасен грим, официална прическа, много блясък и красота, трябва да се прибави и букет. А букетът може да бъде под формата на гривна на ръката, закачен като брошка някъде по роклята или в краен случай да е традиционен букет, но не забравяйте,че така ръцете ви ще са заети. И като стана дума за това – в ръцете на всяка млада дама, трябва да има и дамска чанта. За бала обикновено, тя е малка. Помислете предварително какво ще сложите в нея, като оставите преди тръгване да приберете нея само телефона си.

Един от най-конфузните моменти е слизането от автомобил. Представете си красив, спортен модел кола. Кавалерът отваря вратата и младата дама подава краче,след това някак си се изкривява, изкарва телце, външния крак поема тежестта и балансирайки отвътре излиза горда абитуриентка. Да ви подскажем – тренирайте слизането по друг начин – обърнете се по посока на вратата, изнесете двата си крака извън колата и станете. Ако има кой да ви подаде ръка, използвайте я.

Ако ви се занимава – тренирайте и сядането - същото, но в обратен ред. Независимо от това как сте слезли или качили от колата – най-важното е не се качвайте при пили шофьори – дори да е само за 300 м.

Освен враг на шофьора, алкохолът може да бъде враг и на хубавите спомени. Ако искате той да не ги заличи - хапвайте. Преди да тръгнете за ресторанта – подложете. Там пък – пийте повече вода. И най-важното – спрете навреме.

Сандра Бълок казва, че както и да си облечен за бала, след години ще разбереш, че си бил смешен. Затова ви препоръчваме: Усмихвайте се! Нищо не трябва да ви разваля настроението! Усмивката може да скрие всеки дефект. Балът е веднъж в живота и ако се цупите, ще го пропуснете.

Т. Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини