От х:

Днес в x:

Царската гимназия отвори врати за бъдещите си ученици

    Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” провежда днес ден на отворените врати. На няколко места в двора на училището са разположени павилиони, в които ученици и учители представят изучаваните професии. В презентацията на отделните специалности участват изявени възпитаници на гимназията, заели призови места в националното състезание за млади майстори.

    За днес заявка за посещение са дали пет хасковски училища - “Шандор Петьофи”, “Св. Иван Рилски”, “Любен Каравелов”, “Христо Смирненски” и “Отец Паисий”. Оттам изпращат седмокласници и осмокласници, които могат да кандидатстват в царската гимназия, ако проявят интерес към изучаваните специалности. Утре денят на отворените врати продължава, като гости на гимназията ще са ученици от училищата в селата на общината, уточни директорката на гимназията Мариела Златева.

    На най-голям интерес от малките посетители се радваха шатрите за дърворезба и изработка на мебели, мазилките, както и стрелбата с въздушна пушка за мераклиите за лесничейски специалности.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини