От х:

Днес в x:

Млади рок таланти от Смолян и звездите Любо Киров и D2 пяха "заедно за Европа"

    Десетки млади хора се събраха на 12 май на Амфитеатъра в новия център на Смолян, където Областен информационен център, съвместно с общината, проведе заключителното събитие на Националната кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“. Невероятният концерт на група D2, Любо Киров и местните рок групи - The Unknown Voodoo Cult и MindStorm бе сложен краят на кампанията в Смолян, която стартира на 10 март 2017 г.

    Събитието бе открито от секретаря на община Смольн Момчил Николов и от Цветанка Генчева – управител на ОИЦ – Смолян, които приветстваха присъстващите. Николов изрази своето задоволство от добрата съвместна работа с Областния информационен център и от това, че подобен тип събития дават възможност и на местните групи да се изявят и да покажат колко добри всъщност са те. Цветанка Генчева отбеляза важните и значими годишнини, чествани с Националната кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“. Това са 60 години Европейски социален фонд; 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от функционирането на Мрежата от Областни информационни центрове в страната.

    Като част от Кампанията бяха проведени информационни срещи, представящи възможностите за финансиране със средства от ЕС, във всички общини от Област Смолян. Много хора се възползваха от възможността да се срещнат с екипа на ОИЦ – Смолян и да получат отговор на въпросите, които ги интересуват. Също така, жителите на Областта успяха да се насладят на пътуващата изложба, която представи снимки на проекти – „преди“ и „след“ европейското финансиране. Бяха организирани и изнесени приемни, по време на които, всеки можеше да научи повече за европейското финансиране и как то може да подпомогне реализирането на идеите му. В рамките на Кампанията, бяха организирани и Дни на отворените врати в общините Смолян, Златоград и Баните и бяха представени три успешно реализирани проекта, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Във връзка с 10-тата годищнина от присъединяването на България към ЕС, бе организирана Кръгла маса, на която бяха обсъдени ползите от членството ни и предизвикателствата, пред които сме изправени. На 8 май 2017 г., съвместно с Български младежки червен кръст – Смолян, бе организиран флашмоб в общините Чепеларе и Смолян. Генчева отбеляза още, че Кампанията „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“, която Областен информационен център закрива, бе наистина успешна и пожела на всички много добро настроение.

    Младите таланти от местната рок банда The Unknown Voodoo Cult бяха първите, които се качиха на сцената и подгряха публиката с невероятните си изпълнения. След тях групата MindStorm нажежиха настроението още повече.

    Кулминацията на вечерта бяха невероятните група D2 и Любо Киров, които изпълниха някои от най-големите си хитове, направиха много общи парчета и неочаквани импровизации, а стотиците хора от публиката пееха през цялото време с тях. Продължилият няколко часа концерт препълни „Амфитеатъра“ в Смолян и всички се забавляваха „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини