От х:

Днес в x:

Петър Курумбашев в Хасково: Пращаме само жени за еврокомисари, обидно е за мъжете

Изображение 1 от 5

    “Решенията в Европейския съюз понякога се вземат доста странно. Новият ни еврокомисар Мария Габриел отива на мястото на Кристалина Георгиева. Понеже еврокомисарите са девет, прието е поне една трета от тях да са жени. Така че половият признак в случая беше предопределен”.

    Това каза в отговор на въпрос евродепутатът Петър Курумбашев, който се срещна днес с младежи в зала “Хасково”. Той обясни на младите хора кои са основните теми, разисквани в Европарламента, как функционират институциите в Брюксел и отговори на въпроси.

    “Ще взема да основа едно мъжко движение, защото от членството си в ЕС през 2007 година досега изпращаме в Еврокомисията само жени – първо беше Меглена Кунева, после Румяна Желена, Кристалина Георгиева, сега Мария Габриел. Един мъж няма”, възмути се Курубашев и допълни: “Жива дискриминация на мъжете!”

    Курумбашев бе представен на публиката от Виолета Желева от Димитровград, депутат от БСП. На срещата присъства и друг народен представител – Елена Йончева.

    Младите хора се интересуваха от предстоящото председателство на ЕП, дали сме готови за него, какви ползи можем да извлечем, както и дали това крие някакви рискове за страната.

    Най-дебатираните теми в последните месеци в Европарламента са Брекзит, Европа на две скорости, външните граници, бежанците, стана ясно от думите на Петър Курумбашев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      То
      Това е престъпление
      16 -18
      18:16, 12 май 2017
      Какво правят ученици на кумонистическа сбирка на 2 депутатки. Моля, прокуратурата да сесезира!
      • Ма
        мастикаджия
        18 -14
        19:21, 12 май 2017
        Комунистическата партия е ГЕРБ,приятелю.Събуди се.
    • 2
      Бр
      браво
      7 0
      21:55, 12 май 2017
      Това изобщо не ме интересува...Искам да попитам...вие нормални ли сте???!!!! Колко пъти на ден и колко дни ще спирате водата по Стара планина???!!! Иначе инкасаторката мина де! Пиша тук, защото мишките от ВиК са се скрили, та не можем да попитаме! Това е лудост! Тоя водопровод като го местят , да пуснат байпас, а не тука ние да топлим тенджерите!!! Часът е 22 и пак спря водата!!! Лайнари!
    • 3
      Пу
      пухчо
      5 -1
      08:55, 13 май 2017
      Абе Кръшков, като чета другите кво са писали за срещата и ти кво си писал почвам да се чудя дали просто толкова можеш или за това ти се плаща
    • 4
      Ан
      Анониме
      3 -1
      13:30, 13 май 2017
      Кръшков! Пенсионирай се брат. Не ставаш за ж0рналисТ. Скрий се. Имаме други проблеми в града, ама ти не можеш да пишеш за тях, защотосамо чакаш да ти свърши смяната. Тя и Красимирката и тя не става.
    • 5
      Бк
      БКП
      4 -3
      18:23, 13 май 2017
      Това сериозно ли? Другарите и Товаришчите, които до вчера реваха как трябвало да напуснем ЕС защото Демокрацията ни била отнела много, сега обясняват на младежта ползите от Европейския Съюз. И този Другар Курумбашев предполагам не се отказва от голямата си заплата като евродепутат?
    • 6
      Jo
      John
      1 0
      19:58, 13 май 2017
      Петранке, смени си пола и ще те пратим тебе!
    Последни новини