От х:

Днес в x:

Минко Ангелов: Не подписах с МВР за нов бежански лагер в Хасковско

„Във връзка с подписан от предишните управляващи договор с ЕК за изграждане на нов временен бежански център до 2000 души на територията на Хасковска област, аз взех категорично решение и не подписах споразумението с МВР за изграждането на такъв център.

Този въпрос е много чувствителен за хората и смятам, че на територията на област Хасково има прекалено много концентрация на бежанци - три приемателни центъра, сред които и най-големият в България-този в Харманли“. Това пише в отчета си за трите месеца на поста областният управител на Хасково Минко Ангелов. Очаква се на утрешното си редовно заседание Министeрският съвет да назначи нов губернатор, като по всяка вероятност това ще е предишният – Станислав Дечев, който вече напусна парламента.

В отчета за трите месеца управление Минко Ангелов посочва основните теми, по които е работил като областен управител. Оценката му за най-важната задача на служебното правителство - провеждането на честни и прозрачни избори, е отлична.

Изграждането на оставащите 12 км. от оградата с Турция е другият проблем, по който е работил временният губернатор, като е преодоляно изоставането в строителството на съоръжението, пише в отчета.

По повод проблема с радиоактивната вода в Хасково Минко Ангелов смята, че властите са реагирали адекватно.

Ето какво пише за този проблем в отчета на областния управител: „Определям действията на Междуведомствената работна група на ниво министерства и Оперативния щаб под мое ръководство в Хасково като изключително адекватни, с грижа за най-ценното – здравето на населението. Категорично не приемам квалификации, че водата на Хасково „винаги е била със завишен уран и не бива да се притесняваме“. Налице са завишени показатели на уран и много сериозно превишение на общата алфа активност, което изисква спешни действия, а не оправдателни формулировки на нечие престъпно бездействие.

Към момента проблемните помпени станции, с общо 14 кладенца – ПС „Хасково 1“ и „Хасково 2“, са спрени. Остава ограничението водата да не се ползва за питейни нужди и продължава мониторинга на сондажите за радио-нуклеиди. Те се изследват в БАН, за което съдействах да стане по-най-бързия начин. Изследванията ще покажат индикативната доза обща алфа активност, която е опасна за здравето на хората и това ще предопредели последващите действия.

На МРРБ и МОСВ е възложено да изготвят инвестиционни предложения за решаване на проблема с водоснабдяването на град Хасково, като вариантите са два - нови сондажи във вододайна зона с добри показатели за качество на водата или доставката и монтаж на модулна пречиствателна станция за ПС“ Хасково 1“ и ПС „ Хасково 2“.

Съдействие за изграждане на кръгово до строящия се завод на Язаки по пътя Хасково-Димитровград, е сред другите проблеми, по които е работил областият управител през периода, става ясно от отчета.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хаха
    7 -3
    21:25, 9 май 2017
    Къде са на партия гроб троловете ...
  • 2
    Го
    Голяма балама-
    17 -5
    21:31, 9 май 2017
    Ангелов не подписал за нови бежански лагер но утре като се върне Станиславчо одма ще подпише щото иначе ПОЖАРНИКАР бойко ще му отреже лентичката и посли в БЮРОТО по ТРУДА
  • 3
    Щи
    Щирлиц
    13 -4
    21:32, 9 май 2017
    Шапка ти свалям Минко...

Още новини

Последни новини