От х:

Днес в x:

Унгария подаде жалба в съда срещу бежанските квоти на ЕС

Унгария подаде жалба пред Съда на Европейския съюз за отмяна на решението за задължителните бежански квоти. Това съобщи министърът на правосъдието Ласло Трочани в интервю пред австрийския вестник „Преса“. По неговите думи, молбата ще бъде разгледана на 10 май.

Будапеща за пореден път се противопоставя на решението, взето от мнозинството външни министри от страните членки на ЕС през септември 2015 г. По силата на споразумението еврообщността трябваше да приеме над 100 000 мигранти, временно настанени в Гърция и Италия.

„Излагаме 10 твърди аргументи за защита на своята позиция, защото смятаме, че решението е незаконно“, каза Трочани. Той поясни, че ако страната му загуби делото, ще приеме това решение. "Европейската гранична служба „Фронтекс“ трябва да има правомощията да депортира нелегалните имигранти в цяла Европа", посочи още унгарският министър.

Според него основният проблем на миграционната политика на ЕС е практиката за разселване по квотите, които са определени от Европейската комисия, и неефективните мерки след експулсирането на нелегалните имигранти.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини