От х:

Днес в x:

Сбъднатата мечта на "Ъпсурт" в "Арена Армеец"

Изображение 1 от 2

    Пред почти пълна зала хип-хоп триото "Ъпсурт" сбъдна мечтата си за концерт с "навалица като в Пловдив на "Металика" в софийската зала "Арена Армеец". В събота вечерта (13 май), Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч събраха хиляди фенове за шоуто, което продължи повече от два часа и включваше много танци на и над сцената, както и представяне на новото им парче с неофициалното заглавие "Гъзи-бузи".

    На сцената заедно с "Ъпсурт" излязоха на живо и много гости - Белослава, Дичо, Лора Караджова, Goodslav, DJ CASS, Стоян Роянов Я-я и други. Рапърите изпълниха и стари и по-нови парчета в обновени аранжименти.

    Шоуто започна с хита от 2003 г. Popfolk. Миналата година хип-хоп триото навърши 20 години, а в големия си концерт в "Арена Армеец", както бяха обещали, Хазарта, Буч и Бат Венци изпълниха много песни, които не са правили на живо от поне 10 години.

    В репертоара бяха класики от първите им албуми като "Неделя сутрин", "Цвят зелен", "Бай Х*й", "Кълчи-кълки" и "Чекай малко". Също и "Искам твоето тяло", "3 в 1", "Втора цедка", "Звездата", "Мрън-мрън", "Колега", "Бела жига", "И твойта майка също" с Белослава и сингъла на Хазарта - "Хип-хоп".

    Момичетата от балет "Нова" изпълваха сцената през по голямата част от концерта с искрящи тоалети и крещящи атрибути - гигантски целувки, чадъри и шалове, пера, флагове, гуми и надуваеми мотори, а за новото парче, което "Ъпсурт" изпълни на финала - и тоалетни чинии. На два пъти танцьорки се издигнаха и над публиката с цветни светлини и акробатически демонстрации.

    Новият сингъл, който всъщност е с оригинално заглавие "Този танц", ще се сдобие с официален клип по-късно, така че концертът засега е единственото място, където е прозвучал.

    "Ъпсурт" бяха обещали да направят "нечувано добър" концерт, и се бяха постарали да го изпълнят. Публиката се отплати с мощни викове и аплодисменти преди, по време на и след всяка песен.

    "Това е сбъдната мечта. Обичаме ви", каза Ицо Хазарта, надвиквайки овациите на финала.

    Отзивите в социалните мрежи също показаха обичта на феновете към емблематичните хип-хопъри. "Обичам ви, поети. Радвам се, че ви имахме всички тия години. Че ни изковахте половината лафове на поколението. Че сте любимите столични философи.", написа във "Фейсбук" Letiashtata Kozzila Erato.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини