От х:

Днес в x:

Съд нареди Johnson&Johnoson да плати $110 млн. на болна от рак жена

Американски съд разпореди на компанията Johnson & Johnson да плати обезщетение от 110 милиона долара на жена от щата Вирджиния, съобщава Ройтерс. По думите й тя се разболяла от рак на яйчниците след използване на продукти на компания в продължение на десетилетия.

Решението на съда бе обявено късно снощи в град Сейнт Луис (щат Мисури). Жената заявява, че е използвала продукти с талк на Johnson & Johnson ежедневно в продължение на 40 години. През 2012 година й е открит рак на яйчниците, който по-късно се разпространил върху черния дроб. В момента жената провежда курс на химиотерапия.

Johnson & Johnson изрази съчувствие на заболялата жена, но компанията възнамерява да обжалва решението на съда. Подготвяме се за допълнителни съдебни дела тази година и ще продължим да настояваме, че бебешката пудра Johnson & Johnson е безопасна, посочва компанията.

Сумата от 110 милиона долара е рекордна като компенсация, поискана от Johnson & Johnson по подобни искове, които са общо 2400. Ищците твърдят, че компанията не предупреждава адекватно потребителите за риска от рак, който крият продуктите й с талк.

През февруари 2016 година съдът разпореди компанията да изплати компенсация от 72 милиона долара на семейството на жена, която е починала от рак на яйчниците.

През май 2016 година друг съдебен състав определи компенсация от 55 милиона долара на жена, която заяви, че продуктите с талк на Johnson & Johnson са причина тя да развие рак.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини