От х:

Днес в x:

Двама убити при стрелба в кампус в Тексас

Стрелба в кампуса на колеж в Северен Тексас затвори района. Полицията съощби, че са намерени телата на двама души и твърди, че е вероятно става дума за убийство и самоубийство.

Мъж отне живота си, след като няколко пъти стреля в жена в коридора в Норт Лейк Колидж в Ървинг,ю. Училището остана заключено за повече от час, докато полицията претърси кампуса.

Три до пет изстрела, според студенти, са прозвучали в кампуса около 11:45 сутринта в сряда.

Полицията съобщи, че вече не търсят заподозрян в Норт Лейк Колидж и че изглежда, че няма постоянна заплаха. Повече подробности за жертвата и стрелеца не са потвърдени.

Полицията ще продължи разследването в университета. Студентите излизат от колежа, тъй като всички сгради се изпразват.

Всички кампуси на Норт Лейк Колидж ще бъдат затворени за останалата част от деня и няма да има учебните занимания в чевъртък. Полицията поиска хората да стоят далеч от кампуса, докато трае разследването.

Денис Холмс от колежа и фотограф на свободна практика с NBC 5, е бил в университета по време на стрелбата. Холмс съобщил по телефона за NBC 5, че е бил заключен с другите в учителската стая, като им било казано да барикадират вратите. Независимо от заключването, голям брой студенти са тичали трескаво от няколко сгради в университета към паркингите.

Две близки училища също са били затворени - часовете са били проведени по програма, но никой не е можел да напусне или да влезе в училище.

В Тексас собствениците на оръжие, които имат валидно дългосрочно разрешително, получиха разрешение да носят оръжие в университетите със закон от 1 август 2016 г.  Законът влиза в сила за всички колежи в общността, част от която е и Норт Лейк Колидж на 1 август 2017 година. Законът не допуска открито носене на оръжие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини