От х:

Днес в x:

700 булки получиха сватбен подарък - бухалка

В индийския щат Мадхя Прадеш този уикенд се състояла масова церемония за бракосъчаване на 700 двойки. А на него 700-те булки получили по една дървена бата от тамошния министър на социалната справедливост и развитието на селските райони, пише DailyMail.

Министърът обяснил на жените, че могат да използват бухалките като оръжие, ако съпрузите им се държат неподобаващо след употреба на алкохол.

На всяка от бухалките има съответния надпис "За бой на пияници" и "Полицията не се намеси". Министърът дал указания на булките - първо да влезат в диалог с пияния си съпруг, но ако той не слуша, да действат със сватбения подарък. Министърът пояснил, че при това той не иска да насърчава когото и да е към насилие.

По подобен начин правителството планира да раздаде 10 хил. бухалки. Насилието от страна на пияните съпрузи е признато за проблем в селските райони, но и не само там в Индия. В няколко щата проблемът с алкохолизма и престъпленията вследствие употреба на алкохол доведоха до пълна или частична забрана на продажбата му.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини