От х:

Днес в x:

Гергов: Дончев поиска срещата с Цацаров, даде му папка с 3 листа

Това, че избухна скандал със срещата между Сашо Дончев и Сотир Цацаров в моя кабинет, е чисто политически ход, тъй като се случва един месец след кафето. Това коментира пред бТВ бизнесменът и член на БСП Георги Гергов. Той обяви, че Сашо Дончев поискал от него да му уреди среща с главния прокурор.

Гергов разказа, че Дончев е бил при него "един понеделник" и е поискал да се види с Цацаров. "Аз звъннах на Цацаров да го питам дали има време, за да се видят", обясни Гергов.

Цацаров казал, че е зает, но в крайна сметка се разбрали за другия ден в обедната почивка в офиса на Гергов в ЦУМ. Сашо Дончев донесъл три листа, които показал на Сотир Цацаров. Главният прокурор ги погледнал и казал, че това е частен случай и не може да се намеси, но прибрал листите в себе си. "Срещата протече човешки и продължи 15-20 минути", разказа бизнесменът.

Гергов дори се извини на главния прокурор, че го е вкарал в това. 

"Съсипват бизнеса ми, правят политически ходове", коментира още Гергов и каза, че от таз среща той е най-малко виновният, но най-потърпевшият и добави, че на тази среща се е чувствал просто като "любезен домакин". 

"Време е да порасна", каза разочарован, главно от лидера на БСП Корнелия Нинова Георги Гергов, който по искане на Нинова подаде оставката си от Изпълнителното бюро на БСП заради скандала след кафето в ЦУМ.

Гергов коментира още и личността на главния прокурор - "Цацаров е серт човек, почтен, главен прокурор - който си върши работата. Защо го хареса и Бойко Борисов?", попита риторично той. 

После Гергов се зачуди защо му е трябвало на Сашо Дончев да огласява тази среща. 

Георги Гергов коментира и разочарованието си към Нинова с думите, че тя го е предала, а той е бил година и половина зад гърба й. "Казах й го (б.а. - че го е предала) - в деня, в който ми поиска да си подам оставката. Всичко е поза и маска - не сме се разбирали като мъже, това е нейно решение", коментира Гергов. Той разказа още, че Нинова го е повикала и му е поискала оставката, той казал "майната ти" и излязъл. 

"Партията винаги е заставала зад много хора, но сега не застанаха зад мен", каза още Гергов. Той коментира и връзките на Нинова с Румен Овчаров с думите: "Време е да се отворят икономическите досиета - да кажат за Панаира, за всички приватизации. Корнелия и Овчаров ръководиха целия процес с адвокатите ми за Панаира... Маските ще паднат, ще излязат скелети... ", коментира още Георги Гергов. 

Гергов коментира също, че финансира по прозрачен начин БСП, финансирал е кампанията за изборите, както и кампанията на президента Румен Радев. Той се учуди защо БСП не казва "направихме страхотен ход с избора на Румен Радев за президент". Гергов коментира също и амбициите на Нинова да стане премиер: "Не може до безкрай да режем клоните и да гоним собственото си его", каза Гергов и уточни, че Нинова е била готова да стане премиер. "Да, но партията е на много хора", възмути се той. 

После изненадващо Гергов добави, че лидерът на БСП Корнелия Нинова също е била на среща с главния прокурор 10 дни преди ЦУМ гейт. "И в моя кабинет е имало много срещи на Нинова", каза още Гергов. 

В края на разговора той добави, че не е олигарх, но олигарсите у нас не са сини, нито червени и добави, че никога в живота си не е участвал в обществена поръчка, само като подизпълнител, както и че никога не е влизал в следствие, нито му е завеждано дело. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини