От х:

Днес в x:

Започна празничният месец май в Първомай

В присъствието на много гости от страната и чужбина, между които руски космонавти и стотици граждани на Първомай, градът отбеляза своя празник. С поздрав към всички се обърна кметът на общината.

По случай празника на града и Международния ден на труда - 1 май бяха отличени фирми с принос към икономиката и развитието на Първомай и техните собственици – Йордан Терзиев и ТЕР-М, Чугонолеене АД и една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона.

С плакет на кмета за заслуги в спорта и високи постижения в леката атлетика беше отличена и Лиляна Георгиева, която присъства на празника заедно със своята треньорка Радмила Станкович.

По традиция на 1 май бяха официално открити Майските културни тържества. За 45-ти път беше запален огъня, символ на духа, търсещ красотата в изкуството.

Подаръкът за първомайци тази година беше поднесен от Танцова формация „Елика“ с художествен ръководител Павел Зарев.

А тържествената част завърши с общоградско хоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    в един свят, в една държава, в един град, в едно време една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона...
  • 2
    Пъ
    Първомаец
    7 -2
    14:18, 2 май 2017
    Заглавието нещо не върви .1-ви май ден на ГРАДА и след това всичко останало!!!!!!!!!
  • 3
    Ко
    коментар
    7 -4
    19:19, 2 май 2017
    Пълна нула беше организацията,,,,,,,,,,браво.Направете нещо организирано поне един път,бе хора.
  • 4
    12
    123
    8 -2
    21:15, 2 май 2017
    Ами днес е вече 2 май,уважаеми трудови хора! Нещо местната журналистика върви след събитията.А що се отнася до подготовката и организацията, както винаги е нула- едно дребно нещо, но правещо впечатление - с хоризонтална маркировка и то от десет години само улиците по които ще минават гостите,а другите много им здраве!Айде до следващия 2 май, когато ще отбележим празника Първи май!
  • 5
    32
    321
    1 -6
    15:38, 3 май 2017
    Тоя очилат палячо освен да открива нещо, да се кип... Виж коментара
  • 6
    Ст
    Станко Радев
    6 -2
    20:49, 3 май 2017
    Кое точно не харесвате в организацията и какво изобщо наричате организация? Аз пък ХАРЕСАХ приветствената реч на г-н Кмета, допадна ми това, че не четеше нещо написано от някого си.Направи ми впечатление как хората спонтанно го поздравяваха на площада. А концертът, който изнесе ансамбъл "Елика", беше впечатляващ. Уви, не може да се угоди на всеки...
    Но това, че празникът на града се отразява в електронна медия едва след повече от 24 часа в 21-ви век, е под всяка критика...









  • 7
    Ди
    Димо Димов
    6 -2
    07:19, 4 май 2017
    Станко е прав какво не ви хареса. Празника беше чудесен, много, много различен от друга година, кога играеха само ц***** на хорото. Всичко беше тържествено, толкова народ години не съм виждал в града и с тези носии. Децата ми напълниха сърцето .Браво че сте поканили и Лили тя си е нашето момиче. Благодарност отправям към колектива на читалището !
  • 8
    12
    1212112
    5 -2
    14:07, 5 май 2017
    """ Какво не ми хареса в организацията """
    Аз като родител на децата които бяха извикани в 10:15 а откриването започна в 11:00 и после да стоят до 13:00 часа не е нормално.
    Организация наричам това , че ако не бяха мобилизирани децата от спортните клубове в града и техните родители да ги водят , хората от туристическото дружество и други организаций , не бе заповядано на учителите да присъстват задължително надали щяха да напълнят площада.
    Чакаха навярно гостите да пристигнат и затова закъсняха , нали трябваше да са представят публично макар да не са направили нищо за хората от гр. Първомай.
    А и да раздават балони на БСП също не бе уместно - нали празника е на града.
Последни новини