От х:

Днес в x:

Талантите на Смолян завладяха сцената на Родопския драматичен театър

    С близо 50 изпълнения в продължение на пет часа талантите на Смолян завладяха сцената на Родопския драматичен театър. Деца и младежи с ентусиазъм участваха в обявения от община Смолян конкурс под мотото "Не на дрогата и агресията".
    4-годишната Божидара Хаджиева поздрави с родопска песен участниците, а най-малкият изпълнител беше 6-годишният Васил Чечков.
    Вокални и инструментални изпълнения, театрални етюди, модерни и народни танци създадоха добро настроение. Журито се оказа изключително затруднено при определянето на победителите. Те бяха разпределени по възрастови групи и категории, като за най-добрите освен грамоти имаше и малки парични награди, осигурени от общината.
    Така в първа възрастова група, в категорията групови вокални изпълнения първото място бе за ВГ "Приятели" от ОДК, на второ място се класира група "Приятели - мини" от ОДК, а на трето - вокалната група при ОУ "Юрий Гагарин". В категорията солови вокални изпълнения на първо място е Джулия Крис Кап от СУ "Св.Св.Кирил и Методий", вторите места са три - за Васил Чечков от ОДК,  за Мария Василева от НЧ "Кирил Маджаров" и за Ростислава Райчева от СУ "Отец Паисий". На трето място беше класирана Ванеса Мишурова от ОУ "Проф.д-р Асен Златаров". Връчена беше и специална награда за вокално изпълнение на Елияху Шеетрит. При танците индивидуално изпълнение на първо място е Стефания Барганова от СУ "Св.Св. Кирил и Методий", на второ място е Пантелей Марински от СУ "Св.Св.Кирил и Методий". Първо място зае и танцовата формация при ОУ "Проф.д-р Асен Златаров". При инструменталните изпълнения награда получи Ивайло Караджов от ОУ "Стою Шишков".
    Във втората възрастова група награда имаше за театралното изпълнение на ученици от ОУ "Иван Вазов". При вокалните изпълнения беше присъдена една втора награда на Виктория Стефанова от НЧ "Кирил Маджаров". При танцовите изпълнения наградите бяха разделени в две подкатегории - за модерен и за народен танц. На първо място при модерните танци са танцова група Джуниър от ТС "Дъ уан". На второ място са ТС "Родопчанче" и ТС "Родопска китка". При народните танци първото място е за танцова група "Хоро" при ОУ "Иван Вазов".
    При инструменталните изпълнения първото място спечелиха Славчо Северинов от с. Кутела и Ангел Петров от ОУ "Проф.д-р Асен Златаров". Второто място е за Атанас Карабашев от СУ "Отец Паисий", на трето място е Анастасия Главчева от ОУ "Проф.д-р Асен Златаров".
    В най-голямата възрастова група също имаше много награди. При театралните изпълнения на първо място бяха класирани Младежки театър "Ирис" при НЧ "Орфееви гори-1870"-кв. Райково и театралният етюд на Васил Иванов и Никол Пискова от ПГПЧЕ "Иван Вазов". При вокалните изпълнения първото място е за триото Живка Тодорова, Десислава Билянска, Костадинка Лозина от ПГИ "Карл Маркс". При танците на първо място са Танцово студио "Дъ уан" - група Тийн и Клуб "Хоро" при НЧ "Орфееви гори-1870". На второ място се класираха танцов състав "Родопчанче" при НЧ "Балкански просветител" и танцовата формация на ОДК-Смолян. Третото място е за танцовото изпълнение на Десислава Саржева и Михаела Саржева, също от ОДК. При инструменталните изпълнения отново бяха присъдени две първи места. Едното е за Стоян Янев и Кристиян Ковачев - гайда и синтезатор от СУ "Св.св. Кирил и Методий" , а другото за китаристите Никола Куцев и Костадин Герджиков от ПГПЧЕ "Иван Вазов". На второ място се класира гайдарската сюита, изпълнена от Ивайло Демирев, Здравко Демирев, Михаил Коджаколев и Стоян Гушков. Третото място е за изпълнението на Антония Василева и Емона Бакалова.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини