От х:

Днес в x:

В Търговище отвлякоха 5-годишно дете, намерено е в Лозница

Сигнал за отвлечено 5-годишно момиченце вдигна на крак полицията в Търговище, съобщи Дарик радио. Информацията е подадена в Областната дирекция малко след 21 ч. миналата вечер. Детето е било на разходка в центъра на града с майка си, когато се е загубило.

Незабавно са били предприети действия за издирване на детето, в които освен целия наличен състав на Районното полицейско управление в Търговище, са се включили и служители на Пожарната служба. Използвано е било и служебно куче. В помощ на полицаите се отзоваха и много жители на Търговище.

Около 1 ч. след полунощ детето е било намерено в град Лозница, а малко по-късно е предадено на родителите му в добро здравословно състояние.

Снимката на малката Алейна бързо обиколи социалните мрежи, а десетки жители на Търговище започнаха да я търсят. Липсата на официална информация доведе до разпространяване на различни версии в интернет.

Според едни, момичето е било отвлечено от педофил. Според друга - детето е отвлечено от жена с психични проблеми и мъж, който бил нает да я закара с автомобила си до Лозница. Жената твърдяла, че детето е нейно. Шофьорът, след като разбрал истината за детето, съобщил на полицията.

От Районната прокуратура в Търговище отказват коментар по случая, но потвърдиха, че става дума за криминален случай и че е образувано досъдебно производство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини