От х:

Днес в x:

Android слага край на функцията Copy и Paste?

Google провеждат експерименти с нова функция, която да сложи край на класическата комбинация "Copy/Paste". Идеята на компанията е смартфоните с Android да предложат още по-бърз и лесен начин за маркиране и копиране на текст. Новата функция се казва "Copyless Paste" и позволява да поставяме дадена дума или изречение без да се налага да ги копираме предварително. За целта Google разработват усъвършенствани алгоритми, които предвиждат какво искате да копирате и го правят вместо вас. 

Така например, ако разглеждате уеб сайта на даден ресторант и отворите Google Maps виртуалната клавиатура на смартфона ще ви покаже автоматично името на заведението в лентата за търсене. Функцията Copyless Paste вече се тества от разработчиците и се очаква да е достъпна единствено за Android, предаде DigitalTrends. Google уточняват, че тя ще взема под внимание контекста на нещата, които пишете или търсите в интернет. По този начин Copyless Paste ще ви препоръчва най-релевантното съдържание.

Ако всичко върви по план новата функция трябва да бъде интегрирана към браузъра Chrome 60 за Android. Неговата официална премиера ни очаква в следващите няколко месеца. Copyless Paste има някои ограничения и няма да може да се използва в Incognito режим, както и от някои смартфони от бюджетния ценови клас. Предстои да видим дали тази интересна функционалност няма да бъде част от новата платформа, която засега се разработва като Android O.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини