От х:

Днес в x:

Тарантулата: Всичко си признах и върнах парите

Районният съд в Благоевград остави за постоянно в ареста 27-годишния Илия Илиев-Тарантулата, който ограби банковия офис в сградата на КАТ в града.

Мъжът бе арестуван часове, след като успял да проникне в клона на банката, където се плащат такси към КАТ, и измъкнал металната каса. В нея имало 16 000 лева и 3000 евро. Тъй като обирът е станал на метри от дежурните на Второ управление на полицията в Благоевград, чиято сграда е в съседство с тази на КАТ, шефът на благоевградската полиция Николай Хаджиев разпореди спешна дисциплинарна проверка.

Днес Районният съд в Благоевград гледа мярката за неотклонение на Илиев, съобщиха местните сайтове "Пиринско" и "Струма".

"Съжалявам. Имам хазартно заболяване, моля да ме освободите да се лекувам в клиника във Варна. 90 процента от престъплението бе разкрито от мен, а не от полицията. Всичко си признах и върнах парите", заяви пред магистратите самият обвиняем.

Бащата на Илия също поиска от съда синът му да бъде освободен, тъй като имал хазартна зависимост и имал нужда от специално лечение. Съдия Мирослава Йорданова обаче категорично отхвърли искането и остави Тарантулата в ареста.

По време на заседанието стана ясно, че от задигнатите пари липсвали около 100 евро и около 3000 лева.

В гората над парк "Бачиново", близо до хотелски комплекс "Орбита", Илия заровил в плик 3000 лева и 1800 евро. В хранителния магазин на майка си оставил на съхранение друга част от парите.

Мъжът е арестуван в благоевградския квартал "Грамада", където живее приятелката му. Извършено е претърсване в автомобила на Илия Илиев, от който са иззети друга част от парите, заложни билети, телефони, лаптоп и лотарийни билети. Обискирана е и къща в Благоевград, откъдето са иззети телефон и мъжки дрехи, а в таванско помещение на кооперация са открити банкноти, мъжки дрехи и тесла с дървена дръжка.

Деянието е извършено при условията на рецидив, тъй като Тарантулата вече е осъждан, с влязла в законна сила присъда от месец май 2014 година, информираха от прокуратурата в Благоевград. Наложено му е наказание "Пробация" за срок от 3 години.
Срещу него има и дело за грабеж, но то все още не е внесено в съда. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини