От х:

Днес в x:

Общината се заема с адаптирането на седем маршрута за пешеходен туризъм

Да се почистят, маркират, социализират и адаптират за пешеходен туризъм следните маршрути: Бачково - хижа "Момина сълза", Асеновград - Ловна хижа - Добростан - хижа "Марциганица", Асеновград - крепост Воден - Лясково (част от културен маршрут "По стъпките на Бакуриани"), Ловна хижа "Аватепе" - Сини връх - хижа "Сини връх" (част от културен маршрут "Свещенната утроба на Родопа"), Долнослав - Вековни чинари - водопад Лястовичи вир, Тополово - светилище Питвото – скално светилище Белинташ (част от културен маршрут "Свещенната утроба на Родопа"), Асеновград - летовище "Гонда вода" - хижа "Безово" - връх Безово.

Това са част от приоритетите, записани в Годишната програма на Община Асеновград за развитието на туризма за 2017 г. Съответно и срокът на изпълнение е настоящата година. Друг приоритет е утвърждаването на почивна база "Пашалийца" като туристическа дестинация и излизането й на пазара. За целта се предвижда ремонт на покрива на столовата и кухненския блок, изграждане на 2 санитарни клетки и умивалник с топла вода, богат на информация и снимки уеб сайт на обекта. Плановете са базата да бъде рекламирана като подходяща са екскурзии, ученически ваканции, провеждането на делови срещи и семинари. Собствен сайт ще има и базата за отдих в село Малево. В него освен информация за обекта, ще има възможност за заявки за резервации. Първото което ще се направи обаче е подмяна на дограмата.

Планирани в годишната програма са и участия на различни туристически борси и изложения в страната - Пловдив, Велико Търново, Пампорово, София.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини