От х:

Днес в x:

Южнячетата и Народният оркестър с репетиция на открито тази вечер

Най-малките групи на Детския танцов ансамбъл “Южняче“, с ръководител Галина Щерева, включително и подготвителната, в която магията на българските ритми усвояват 4-годишни танцьори, ще направят своята репетиция в късния следобед днес на открито. Пред сградата на Младежкия център децата ще демонстрират наученото под съпровода на Народния оркестър на община Хасково. Инициативата е в навечерието на 29-ти април-Международния ден на танца и е по идея на музикантите от Народния оркестър. Началото на фолклорното отбелязване на празника тази вечер е от 17.15 часа.

От 18 часа в своята репетиционна музикантите ще демонстрират инструментите пред желаещите да направят своите първи стъпки в необятния свят на българската фолклорна музика. Към състава има създадена детска музикална школа за изучаване на автентични народни инструменти, която е напълно безплатна.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    гражданин
    1 -4
    16:06, 28 апр 2017
    Няма лошо в това, но е малко странно, че идеята идва от оркестрантите, а не от ръководителката Галина Щерева. И защо репетиция , а не концертна изява!?
  • 2
    Ха
    Хасковска пиперка
    0 -1
    17:18, 28 апр 2017
    Думата "уран" е табу в медиите в Гяур-сити :)))
  • 3
    33
    333
    1 -2
    23:16, 28 апр 2017
    Ей оркестъра , защо се хабите да свирите на четири годишни. Защо не извикахте една музикална от детска градина?
Последни новини