От х:

Днес в x:

Хасково ще иска от държавата да плати минералната вода за детските и социални заведения

Общинският съвет в Хасково одобри днес предложението на кмета Добри Беливанов общината да поеме разходите за минерална вода за детските, социалните и здравните заведения. За целта ще се използват до 50 процента от средствата в резервния фонд на общинския бюджет.
Предписание за осигуряването на минерална вода е направено от РЗИ Хасково на 13 април, след като министерството на здравеопазването обяви, че питейната вода в града е със завишено съдържание на уран и алфа активност.
Доставката на бутилирана минерална вода в детските градини, училищата, социалните и здравни заведения вече се извършва. Общината изиска и от фирмата, която доставя храната за тях, да не използва за готвене вода от чешмата.
Според кмета Добри Беливанов след приключването на кризата с водата в Хасково общината ще поиска от правителството да възстанови изразходваните средства.
Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    9 -3
    12:55, 28 апр 2017
    "добрата" флуорид в минералната вода е по-опасно, отколкото "уран"

    Всички тактика вървят по план.Нищо не е случайно !
  • 2
    Зе
    Зеления Вожд
    26 -2
    13:01, 28 апр 2017
    Жал ме да гледам как един възрастен човек - Бай Добри се гърчи в краката на мутрите си господари
    .... но както казванарода , "Никога не е късно да станеш на–маскара")
  • 3
    Ма
    Мария
    18 -3
    13:10, 28 апр 2017
    В коя детска градина се доставя вода от някой друг,освен от родителите!?
    В понеделник с раничката и водичката,и не от сега ;)
    • :)
      :)
      1 -2
      16:56, 28 апр 2017
      Там се доставят само 10л ви бутилки
  • 4
    Пи
    Питанка?
    9 0
    16:20, 28 апр 2017
    Минерална изворна вода "Бачково" - миришеща на тиня и приличаща на чешмяна! Това е "водата", която ще чака финансиране....
    • Не
      Незапознат
      3 -2
      18:38, 28 апр 2017
      Не прекалявайте чак толкова с крайните изказвания.За това че мирише и прилича на чешмяна.Определено тя е най безвкусната вода от изворните.Това може да се дължи от неправилното съхранение в търговската мрежа.На някои на етикета им има предупреждение да не се излагат на слънчева светлина.Или пък заради региона в който се добива и че във близост(меко казано)много години е имало редовно замърсяване.Бутилиращият завод се намира до с.Бачково на река Чепеларска или Чая старото и име.Нейн приток е река Югосовска за която често има сигнали за замърсяване от хвостохранилище ''Лъки-2 комплекс''Водата на тази река е била силно замърсена много години от флотационните съоръжения на оловно цинковият завод в Лъки.Каква е в момента не мога да кажа.Водите и най вече бутилираните по закон се изследват периодично и постоянно за микробиология.Това за което всеки може да се съмнява че РЗИ едва ли са перфектни винаги в работата си.В този бизнес са намесени големи инвестиции и политически интереси които водят до сериозна корупция.На края който се интересува нека на търсачката която използва напише на латинец:активнипотребители.бг,на кирилица:тест/149/ТЕСТ-на-питейна-вода-(2015).
  • 5
    99
    999
    5 -1
    16:37, 28 апр 2017
    Няма ли майки в тая община ,на техните деца БАЧКОВО ли дават да пият та разнасят тоя батак.,или отбиват номер.
    • :)
      :)
      3 -3
      16:59, 28 апр 2017
      В детските градини нее бачково
Последни новини