От х:

Днес в x:

Запечатаха цеха за черва, вмирисал Книжовник

    Цехът за преработка на черва в Книжовник, вмирисал хасковското село, беше запечатан днес от РИОСВ. За кошмара на жителите на селото Haskovo.net писа вчера. От екоинспекцията пломбираха входната врата на обекта, за да не може да се извършва производствена дейност, обясни шефката на дирекция “Контрол на околната среда” в РИОСВ Мариана Колева. Запечатването е след заповед на екоинспекцията.

    Производствените части ще останат затворени, докато собственикът Тодор Овчаров не извади необходимите разрешителни. За възобновяване на дейността е необходимо разрешително за заустване, при което трябва да има и подходящо пречиствателно съоръжение, както и определени норми /индивидуални емисионни ограничения/. След разрешителното за заустване и изграждане на пречиствателна станция може да се предприемат стъпки за подновяване на дейността. В екоинспекцията вече има започната процедура в начален етап за издаване на разрешително за заустване.

    Собственикът на цеха Тодор Овчаров днес не се появи при затварянето на предприятието. На място бяха представители на фирмата, които отказаха всякакъв коментар за случая.

    Относно замърсената река в Книжовник от РИОСВ обясниха, че текат процеси на самопречистване и разграждане, което ще бъде подпомогнато от евентуални дъждове.

    На запечатването на цеха присъства и кметът на съседното село Долно Войводово Георги Георгиев, който замества титуляра в Книжовник Иван Славилов, излязъл в отпуска. Георгиев, който живее в селото, изрази надежда, че след запечатване на цеха миризмата ще изчезне.

    До запечатване на предприятието се стигна след сигнал от живеещите в Книжовник, които се жалваха от непоносима миризма от вмирисани черва, носещи се по течението на реката.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зе
      Зеления Вожд
      39 -9
      13:07, 28 апр 2017
      През оная работа му е на мутрата .... 1000 лева яма да го уплашат :))
      А за реката - "дето се самопрчиствала " са му спестили поне 20 000 лева от Инспекцията понеже е гласувал за ГЕРБ :))
    Последни новини