От х:

Днес в x:

Арестуваха двама рекетьори в Хасково, обслужвали фирми за дърводобив

Двама рекетьори са арестувани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу „събирачи на дългове“, съобщиха от държавното обвинение. Спец операцията е реализирана на 19 април. След извършените процесуално-следствени действия и на основата на събраните доказателства са арестувани Милен Чиликов и Даниел Насков за участие в престъпен сговор за изнудване чрез сила и заплахи.

От началото на 2015 г. те са изпълнявали поръчки, най-често на собственици на големи фирми за дърводобив в региона, за оказване на принуда чрез сила и заплахи над техни работници и други лица за връщане на раздадени заеми с начислени лихви. Самите Насков и Чиликов също раздавали „кредити“ с висока лихва и ги събирали чрез заплахи и побои. От поръчителите за връщане на дългове пък двамата договаряли и получавали половината от събраната сума.

По време на специализираната операция на СП и ГДБОП в Хасково са събрани множество доказателства за престъпната дейност на Насков и Чиликов, разпитани са значителен брой пострадали и свидетели. При задържането на Милен Чиликов в дома му е открит пистолет, с който през декември 2016 г. той заплашвал един от набелязаните длъжници.

Специализираният наказателен съд им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес Апелативният специализиран наказателен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение и за двамата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Не
    недоразумение
    10 -44
    20:14, 27 апр 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Xx
    xxx
    45 -4
    20:32, 27 апр 2017
    Да много потчтени дано дойдат един ден и притебе,тия дрисловци.Много закася пак полицията.
  • 3
    Go
    Gosho mekiqt
    13 0
    08:02, 28 апр 2017
    Кои са тези хубавци Милен и Даниел, някой знае ли ?
  • 4
    Ба
    баба яга
    4 0
    19:56, 28 апр 2017
    Тия дрислювци си правеха и колити и неси плащтаха и такива нещта правеха дано даги огъзят при шопите ония дето се друсат.
  • 5
    ??
    ???
    1 0
    15:32, 3 май 2017
    Полицията ,ако е толкова добра ще разбере и за другитеим престъпления ,нее само това зажалост
Последни новини