От х:

Днес в x:

Зейнали ями по бул. “Съединение” пукат гуми, ВиК асфалтира шахтите

Изображение 1 от 4

    Сигнал за зейнали дълбоки дупки по бул. “Съединение” 63, на метри от КАТ, ни изпрати в късния следобед вчера наш читател, който има търговски обект наблизо. По думите му само в сряда там няколко автомобила са пукнали гуми. Дупките са дълбоки 10-12 сантиметра, с остри ръбове и стоят така от поне две седмици, гневи се мъжът. Някои автомобили, преминавайки с по-висока скорост през ямите, изстрелвали камъчета право към витрините на търговския му обект. Други шофьори пък, виждайки ямите в последния момент, рязко свивали в насрещното, за да ги избегнат. Така можело да се случи неприятен инцидент.

    Потърсен за коментар, тази сутрин шефът на район Хасково във ВиК Иванко Милушев съобщи, че въпросните дупки вече са асфалтирани. Това потвърди и подателят на сигнала.

    Според Милушев проблемът бил, че там се намират шахти на канализацията, които преди няколко години били асфалтирани заради повдигнатото ниво на пътя. “Не само там, на много места бившият кмет асфалтираше наред върху шахтите и при авария ние къртим асфалта, за да я отстраним”.

    Други шахти, за отичане на водата, пък оставали като дълбоки ями в края на платното, пак заради повдигнатото ниво. “Например по бул. България”.

    “Имаше запушена канализация в района, затова изкъртихме асфалта и отпушихме канала. Но екипите ни имаха много друга спешна работа и затова дупките останаха няколко дни. Сега пак ги запечатахме, защото няма какво друго да направим. По принцип трябва при вдигане на нивото на асфалта да се повдигнат на същото ниво и всички шахти и капаци, независимо на кого са, дали на ВиК, на Пощата или на друг. Но както виждате, това не се прави. А не е работа на ВиК да се занимава с това. Така че ги запечатахме пак. До следващия път”, допълни Иванко Милушев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      До
      ДО КАТ
      18 -1
      12:33, 27 апр 2017
      В белите държави "кат" не са само бирници ! Едно от най важните им приоритети е да съблюдават безопастноста , като инспектират дупките и всичко ,което би създало условия за произшествие.Тук не съм видял това ?!
      • До
        до белите държави
        10 -6
        12:53, 27 апр 2017
        В белите държави, ВИК дружествата като си свършат работата, си оправят и разрушеното, защото точно те направиха тези кратери по пътя, отдолу са шахтите които чистеха. Плащайте им три лева за вода, за това пак КАТ са ви виновни....
      • Jh
        JHB
        7 -1
        14:20, 27 апр 2017
        В белите държави трафик полицаите знаят 5 езика на които да те УПЪТЯТ ИЛИ ПОМОГНАТ. Тука само знаят: И ко ши праим ся?
    • 2
      Ти
      ТИ ПЛАЩАШ ХИЛЯДА
      3 -1
      13:06, 27 апр 2017
      Като не знаеш кой трябва а не - ти плащаш на тия дето не си вършат задълженията много о о о о о о о повече от 3 лв. на катаджиите !НБТ2Т
    • 3
      11
      111
      3 0
      15:55, 27 апр 2017
      Поне бивш кмет имаше, настоящ нямаме!
    • 4
      Ка
      Казак
      1 -3
      15:57, 27 апр 2017
      Пак ли тея веика ве ей не се научиха тея малоумници, нема управия - не Марков, ами и Маркова да стане шеф не мое ги опраи
    Последни новини