От х:

Днес в x:

Над 1000 човека назначени на партиен принцип в Чистотата на Пловдив

ДСБ - Пловдив заведе и спечели дело в съда срещу администрацията в Пловдив да даде информация, която дълго е отказвала, а именно за реализираните назначения в общинските предприятия за периода 01.2011 – 08.2016 г. Делото е заведено, тъй като ръководството на общината е отказало да даде информация.

По този начин съдът принуди Кмета да разкрие тези данни пред гражданите на Пловдив, пишат в съобщение до медиите от ДСБ - Пловдив с лидер Йордан Иванов.

"Наш екип в момента продължава да обработва данните, но до тук от получената информация става пределно ясно, че 1183 назначения от 01.01.2011 г. до 15.08.2016 г. в ОП „Чистота“ са ставали непрозрачно, в нарушение на законодателството на Република България. Това са назначения на партиен принцип, които са правени на тъмно и заради които системно е нарушавано българското законодателство. Общинските предприятия имат задължението да обявяват свободните работни места в Агенция по заетостта, за да може всички незаети, заинтересовани лица да бъдат информирани за съответната вакантна позиция. Ръководството на ОП Чистота е нарушило това свое задължение 1183 пъти, за да може да назначи кадри, на чиито глас управляващите разчитат по време на избори. 

Общинските Предприятия в Пловдив са се превърнали в център за скрито купуване на гласове чрез партийни назначения с парите на пловдивчани. Това е една порочна практика, добре позната на обществото и решаването на този системен проблем минава на първо място през прозрачната работа на институциите в нашия Пловдив", обяснява в позицията си местната структура.

Във връзка с това погазване на закона ДСБ - Пловдив настоява:

1. Незабавно кметът на Пловдив Иван Тотев да назначи проверка в ОП „Чистота“, която да установи извършените нарушения и след като те се потвърдят да поиска оставката на Директора на ОП „Чистота“ със същите плам и енергия, с които бранеше даването на Пловдивския панаир на олигархията в лицето на Георги Гергов. 

2. Настояваме ОбС Пловдив и ръководството на общината да предоставят на пловдивчани в най-кратки срокове информация дали е нарушавана процедурата при назначенията в другите общински предприятия в Пловдив.

3. Ще внесем сигнал в правна комисия към ОбС Пловдив.

4. Наш екип продължава да търси нарушения, касаещи скрито купуване на гласове с парите на пловдивчани.

ДСБ в Пловдив се обявява категорично против продължаването на порочната практика с партийните назначения и безкрайното раздуване на администрацията на всички нива, включително и щатните разписания в общинските предприятия. Тази практика води до неефективно изразходване на и без това оскъдния обществен ресурс, от една страна поради раздутия щат, а от друга страна поради сгрешените процедури, обслужващи партийни интереси, при подбора на кадрите. Против сме системното нарушаване на установените норми в законодателство от общинската администрация и налаганата дискриминация на партиен принцип, упражнявана върху пловдивчани, когато си търсят работа.

ОТ ДСБ припомнят, че не са подкрепили бюджет 2017 с основен аргумент, че това е бюджет на партийните назначения.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    ТОПЛАТА ВОДА
    0 0
    21:02, 26 апр 2017
    Някой си мисли ,че е откри топлата вода но не знае ,че тя тече навсякъде в България от 2009 г.

Още новини

Последни новини