От х:

Днес в x:

Иранец привлечен като обвиняем за хероина на Капитан Андреево за 14 млн.лв.

Изображение 1 от 5

    Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа иранец за контрабандата на 214 кг. хероин за близо 14 млн.лв., спипани на ГКПП Капитан Андреево.

    31-годишният Вахид Н. e спипан преди два дни на българската граница.

    Около 9 часа сутринта той влязъл от Турция на българска територия с товарен автомобил, марка „Скания“ , с прикачено към него полуремарке. Товарният автомобил пътувал от Иран за Полша.

    Водачът е предоставил за проверка документи на българските митнически власти, с които декларирал, че превозва консервни кутии с подправка за паниране на пилета, поставени във фабрично запечатани кашони.

    Возилото е отклонено за щателна митническа проверка на рентгена.

    При огледа провераващите забелязали, че в част от превозваните кутиите плътността е по-различна от останалите. Това наложило и физическа проверка. При нея в 468 от кутиите се оказало, че съдържанието е кафяво прахообразно вещество. При при извършен полеви наркотест намиращото се вещество в кутиите реагирало на хероин.

    Разследването по делото се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково. Задържаното колечиство е рекордно, залавяно на ГКПП Капитан Андреево.

    В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства – товарен автомобил „Скания“ с полуремарке, документи, метални консерви и др.

    Обвиняемият Вахид Н. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ге
      Георги
      1 0
      16:58, 23 юни 2017
      всички камиони тирове да минат през скенер и през кантар Хасковски бизнесмени и Мадама русокоса търговси на рлатове движетса с бмв х3 и лека кола бмв с хасковска регистратсия от Българя внасят за Турция всеки месец или през 2 месеца по пачки евро по джобовете по кърста дамата крие по белюто и то големи суми по 50000

    Още новини

    Последни новини