От х:

Днес в x:

Валери Симеонов иска турският посланик да бъде отстранен

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов обяви пред Нова телевизия, че ще поиска турският посланик в България Сюлейман Гьокче да бъде отстранен от длъжността си и да бъде заменен с друг. Той добави, че посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски също трябва да бъде отзована.

Повод за искането на Симеонов е вчерашното интервю на Гьокче, в което той отрече да има каквато и да е намеса на Турция във вътрешните процеси в България. Той призова "политическото ръководство на България да спре тази лудост, защото не е конструктивно".

"Този същия обикаляше с Лютви Местан, когато се създаваха структури на партията му. Наглостта няма никакви граници. Неговото поведение нарушава всякакви политически норми", добави Симеонов.

Той каза още, че е подал сигнал до служебния външен министър Ради Найденов за действия на Надежда Нейнски, които не одобрява. Тя била подтиквала изселническите организации в Турция преди изборите да попълват колкото се може повече декларации, за да има повече изборни секции в страната.

Симеонов коментира и започналата проверка на прокуратурата в Комисията за енергийно и водно регулиране и Националната електрическа компания. Според него през 2014 г. НЕК е продала цялата електроенергия за следващата година на определени фирми и точно това ще бъде разследвано от държавното обвинение.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" добави, че с ГЕРБ са се договорили, че всяка от политическите сили ще може да издига за министри и кадри, които не са нейни членове. Той обаче отказа да съобщи дали вече има обсъдени подобни кандидатури. 

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стамен
    2 -1
    10:21, 26 апр 2017
    Дреме му на Гьокче за тоя кресльо! Все пак шеф на правителството е Тиквоча, той решава! А пък той е аркадаш на Ердоган... Пак прах в очите на верващите на пЪтриотите!
Последни новини