От х:

Днес в x:

Кабинетът Герджиков не даде 2 млн. за водата на Хасково

Служебното правителство на Огнян Герджиков не отпусна исканите 2 млн. лв. за нови сондажи за питейна вода в Хасково на днешното си заседание. Призив за това отправи в петък от трибуната на парламента депутатът Делян Добрев. И настоя това да стане още на първото заседание на МС в сряда (днес). Според Добрев бързият начин за овладяване на ситуацията с водата в Хасково след спирането на помпените станици в Градската градина и срещу ФСГ, е сондаж на 8 нови кладенеца в района на вододайна зона Узунджово II и Северна зона, както и прекарване на нов водопровод от близо 2 километра. Общата необходима сума за това е около 2 млн. лв. Според Добрев това може да се случи за няколко месеца и да се избегне режим на водата в летните жеги, както се очертава засега.

Още в петък ВиК Хасково е внесло писмо-искане до министерството на регионалното развитие за спешно отпускане на тази сума, а община Хасково е поискала същото от министерството на финансите.

В изявление пред медиите областният управител Минко Ангелов пък заяви, че трайното решение на проблема с водата в Хасково е изграждане на пречиствателна станция и пускане на двете спрени помпени станции.

Според Делян Добрев обаче една пречиствателна станция би струвала десетки милиони левове и вероятността да бъдат осигурени, особено в спешен порядък, е много малка. Депутатът поддържа становището си, че единственият бърз изход от ситуацията са новите сондажи. Губернаторът пък смята, че пречиствателната би излязла по-евтино от нови сондажи. Което от двете и да се избере обаче, ще трябват пари.

Междувременно в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в Бургас, че ако служебното правителство не отпусне двата милиона за водата на Хасково, оглавяваният от него кабинет ще го стори веднага, щом се сформира. Това обаче би забавило нещата във времето, така че водният режим в жегите изглежда все по-вероятен.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Зр
    Зрител
    57 -25
    16:39, 26 апр 2017
    Слушах Делян Добрев по телевизията. Ето какво каза по повод урана във водата на Хасково: Водата в Хасково е една и съща през последните поне 50 години, разликата е, че преди две години по препоръка на Световната здравна организация (СЗО) беше намален прагът на съответния компонент на уран от 0,6 на 0,3. Забележете, това е препоръчителна норма"
    Като няма проблем, защо са им тези 2 млн. за нови тръби и кладенци? Някой правил ли е нови сондажи? Знае ли се дали водата от новите кладенци ще е годна за пиене? Добрев и от откраднатото ще откраде!
    • Ма
      мастикаджия
      41 -15
      17:43, 26 апр 2017
      Не забравяй ,че баща му беше шеф на ВиК Хасково.Какво къще спретна на Ямача!
      От ВиК.Така че какви милиони като тате не е шеф на ВиК???
  • 2
    Ди
    диджей грасхопърс
    43 -22
    16:57, 26 апр 2017
    Много правилен коментар Това Делянчово Засилване е малко съмнителнои мирише на ДАЛАВЕРКА пък и като си го знаем от кое КОТИЛО е нашия човек картинката е гторе долу ясна -----да усвоим ЕДНИ ПАРИ Тая игра с урана ще е сигурно една ГЮРУЛТИЯ и КьОРФИШЕК замислена с ЦЕЛ но времето ще покаже Лошо е това че всичките ни управляващи са ПЛУЖЕЦИ и никой не поема ОТГОВОРНОСТ Абе ДЕМОКРАТИ с ЕДНА дума
  • 3
    Ее
    ееееееех пък вие
    33 -13
    17:40, 26 апр 2017
    Абе вие малки деца сигурно нямате, какво ще правим на режим. Луди ли сте?Идва лятото, аз не искам воден режим, не ме интересуват никакви политици.
  • 4
    Ан
    Анти Конти
    25 -38
    19:18, 26 апр 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Бс
      бсп-то от всички континенти
      23 -22
      19:35, 26 апр 2017
      Ние от бсп-то не искаме нищо хубаво за хората. Ние искаме само да ви плашим и да ви доим като овце. Това е бе-се-пе.
      Това е нашият девиз. Няма пари за вода има пари за белене и големи лапачки в тлъсти пачки.
    • Сл
      Сладур
      0 -2
      13:41, 27 апр 2017
      Лягай да почиваш откъсаан
  • 5
    Ми
    Минко Демонов
    23 -18
    19:31, 26 апр 2017
    Хубаво се включиха хейтърите на Курнелия в тия коментари а защо нищо не казвате за далаверата на Минко да прасне едни пари от пречиствателна станция която ще струва милиони. Освен това когато се включиш пречиствателна искате неискате цената на водата ще скочи защото тая пречиствателна като работи харчи пари. Така че ейде да не говорим за далавери щото Минко Ангелов май по добре ги е измислил. Той от край време е по комисионите. Още когато беше в МРРБ знае как се правят проекти за комисиони а после когато беше заместник на Георги Иванов направо стана факир по прибиране на пари от големи проекти. Сега новата пречиствателна му идва като подарък от съдбата.
  • 6
    🇧🇬
    🇧🇬
    21 -19
    19:37, 26 апр 2017
    На тъпунгерите ще им отпуснат 2 милиона за нови кладенци и водопреносна мрежа,далеч от уранови сондажи и при гарантирани параметри на уран във водата.... но простака е мнителен.....Него не го интересува новото,модерното,съзидателното...Не ще и да чуе,че здравето на него и децата му са по-важни от ГЕРБ,БСП,ДПС,Патриоти и бензинджии.....За него е по-важно кой колко ще изкяри и ква е далавера....Горките л-йномети.....Все някой им виновен....Я Бойко...я Делян....Тези говна дето ги ядете,трябва да са сладки,че всекидневно хапвате от тях !?!?!!?!?!?!?
  • 7
    Навремето, след 1992г/, хасковлии, щото са големи тарикати и далавераджии, изкупиха евтино тръбите от закритото предприятие - Редки метали, което добиваше уран и ги положиха по вилите и домовете си. Не им пука, ни от уран, ни от алфа-частици. Едва когато тръгнат по операции, химио и лъче терапия тогава се сещат колко големо тарикати са били. Днешните тарикати, които замазват случаят с урана (3 пъти завишаващ нормите) и с алфа-частиците( надвишаващи нормата до 13/15 пъти) ще се сетят, когато започнат да се лекуват, или те, или потомството им, от "безобидната" левкимия, "безобидните" злокачествени и сърдечно съдови заболявания. На такова население уран и алфа - частици са му малко. Може би напалмът би се справил по - бързо и по- ефективно.
  • 8
    00
    001
    17 -16
    20:02, 26 апр 2017
    Големи олигофрени сте не разбрахте ли че уран нямааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9
    Го
    Гост
    17 -4
    20:43, 26 апр 2017
    Само да се намери по-скоро някакво решение, защото аз пък не искам режим на водата. Сега е добре, но какво ще правят всички онези, които само се чудят кого да плюят по сайтовете, когато в жегите града остане без вода? Тогава ще реват, че им се нарушават правата и не им доставят вода. Така че най-добрият вариант е бързо решение на въпроса в рамките на няколко месеца.
  • 10
    Ки
    Киро
    6 -6
    22:30, 26 апр 2017
    Аре вижте, като дойде редовното колко ще даде и за какво. Кладенци....бля бля бля. Бълвоч. Може ...две милиончета.. Ма за насс, не за ваззззз... Ние ше ги опапкаме, пък вие чакайте цикъл..воден...канален..@нален...докато измрете бе хасково!
  • 11
    Дж
    Джемиленце
    14 -2
    23:17, 26 апр 2017
    Може пък и на тях Жана Райкова да не им отпуска пари :))))
    • Ва
      вай вай вай
      9 -2
      08:24, 27 апр 2017
      До там ли се докарахме. Жанчето и тези пари да разпределя.
    • Жа
      Жан Валжан
      4 0
      12:25, 27 апр 2017
      Той Герджика сигурно е подписал за двата милиона, ама Жанка Калпазанка да не е валидирала заявката.
  • 12
    I
    i
    7 -6
    09:33, 27 апр 2017
    Кво реве Делянчо, Бойко ще му отпусне не два, а двадесет милиона.... После водата в Хасково ще поскъпне с лев два, винетките също... Така се работи в гербераско мутренската държава
    • Зи
      Зигмунд Фройд
      2 -2
      16:11, 27 апр 2017
      Дай предложение ,кой да ни управлява...Щото само знайте да плюете ама никой нищо не предлага....Предпочитам гербер- мутра пред комунистически престъпници в крадлива коалиция с депесарски неграмотни човекоподобни.
Последни новини