От х:

Днес в x:

Русия оглежда бизнеса в Хасково, иска вино и плодове

Изображение 1 от 3

    Търговското аташе от посолството на Русия у нас ще пристигне в Хасково, за да се запознае на място с възможностите за износ на вино и плодове от региона. Това обяви при посещението си днес в града руският посланик в България Анатолий Макаров. Той е в Хасково по покана на местния Руски клуб.

    В късния следобед посланик Макаров имаше кратко работно посещение при областния управител Минко Ангелов, а преди това е разговарял и с кмета на града добри Беливанов.

    Анатолий Макаров е на работа у нас едва от шест месеца и настоящата му визита е част от опознавателната обиколка, която е предприел в страната. „Смятам, че в София не свършва животът, затова реших да се запозная и с останалите региона и местната власт в другите краища на България“, обясни руският посланик.

    Той посочи, че има солиден руски интерес в посока бизнес сътрудничество и в сферата на туризма у нас. Конкретно за Хасково вниманието привлича добре развитото винопроизводство, уточни Макаров. Той допълни, че на последваща среща в София между областния управител на Хасково и заместник-председателя на Търговско-промишлената камара в Русия ще бъдат обсъдени именно тези нови възможности за търговията.

    Посланик Макаров коментира твърденията отпреди ден на президента на България /2011-2017/ Росен Плевнелиев, че разполага с доклад за руски кибератаки по време на местните избори през 2015 година с думите: Това е синдромът на политика в оставка - слязъл е от екраните и сега иска да напомни за себе си!

    По повод газовите връзки: Готови сме да разгледаме въпросите, свързани доставката на газ през България, но за това трябва да имаме ясни гаранции от ЕК, че нов проект няма да бъде затворен, както се случи с Южен поток , отбеляза още посланикът на Русия. Анатолий Макаров посочи, че някакви конкретни разговори и действия ще са възможни в тази посока едва след съставянето на новото правителство на България и определянето на министър на енергетиката.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Бъ
      Българин
      33 -11
      18:25, 25 апр 2017
      Братя руснаци вие искате от нас вино и плодове,а ние от вас да престанете да се прегръщате прегръщате с Ердоган.
      • Не
        Незапознат
        24 -3
        20:40, 25 апр 2017
        Едното не бива да има нищо общо с другото.Каквито и да са политически искания не бива да се бъркат във бизнеса или търговията.Този който смесва целите в двете сфери не е нито политик нито търговец.Пък и за да се иска трябва да се дава.Сегашната политика на правителството ни не може да се каже че е приятелско спрямо Русия.
    • 2
      Ка
      Каменов
      30 -6
      18:50, 25 апр 2017
      Диктатора Ердоган е позор за цяла Европа.

      СТОП на диктатурата в Турция.СТОП на Ердоган
      • Ль
        Льотчик
        5 -7
        07:04, 26 апр 2017
        Каменов, катърчо смотан, самальоти, забрани, заплахи, но преди 4 години кметът на Истанбул бе на сключване на 100 000-ния брак с рускиня само в мегаполиса.
        Омразният диктатор и при новото размразяване на търговията продължава да работи на половин мита, за разлика от нашите стоки. Диктаторът бе лично поздравен от Путин след референдума. Тези дни имаше много силно изявление от руски министър по храните, че без турския внос трудно се справят. Не става само с ритане на бабички на границата - иска се и акъл!
    • 3
      Пе
      ПЕТРОВ
      9 0
      20:40, 25 апр 2017
      Тоя измамник димтеос пак нареден на трапезата...
    • 4
      Ру
      Русофоб
      11 -30
      21:03, 25 апр 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      Ме
      Меча
      12 -16
      21:51, 25 апр 2017
      Няколко истини, които посланикът пропуска да споме... Виж коментара
    • 6
      Шу
      ШУРЕНАЙКО
      2 -3
      11:49, 26 апр 2017
      Мечич Като чета писанията ти ми идва на ума че и ти си от тая армия която сформираше оня посерко плевнелиев и която щеше триумфлно да влезе в москва за 3 дни Нито южен ни5то северен нито западен поток и други екстри от русия ще има докато ей такива перекендета като тебе русофоби се въдят в българия вие че славянството без русия ще езчезне и че ердоган такъв - онакъв държи за издигането на турция не разбирате и това че ердоган ни е приготвил фесовете въпроса е кога ще ни ги нахлупи
    • 7
      Go
      gost
      0 0
      14:13, 4 окт 2018
      Хади бакалъм да видим сега ко ши стани....
    Последни новини