От х:

Днес в x:

Спипаха „ало“ измамници гастрольори

Двама телефонни измамници на 41г и 55г ще отговарят пред закона, след като бяха спипани от хасковските криминалисти при опит да преметнат по позната схема възрастна жена от маджаровско село. Те са привлечени като обвиняеми от Районната прокуратура в Харманли.

Двамата задържани пробвали на 18-ти април да заблудят 61-годишната жена от село Горно поле по телефона, че са полицаи и търсят съдействие от нея. Жената им се вързала и действала според инструкциите. Тя оставила наличните си 2040 лева на спирка в селото. След като разбрала, че е измамена обаче, сигнализирала в полицията. В тази връзка е образувано досъдебно производство и са стартирали оперативно-издирвателни действия на териториите на Хасково и Велико Търново, от чийто регион са измамниците. Двамата са задържани в павликенското село Бутово и са приведени в РУ Харманли.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо тях.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини